Skip to content
Gepubliceerd op: 07 januari 2021
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
Op 6 januari organiseerde Baker Tilly een webinar over de belangrijkste aandachtspunten voor de laatste btw-aangifte van 2020. Btw-specialist Rakesh Ghirah en loonheffingsspecialist Karin Herman deelden aandachtspunten en actualiteiten met betrekking tot het Besluit Uitsluiting Aftrek van voorbelasting (BUA) en de Werkkostenregeling (WKR).

Het BUA voorziet in een correctie voor het privégebruik op goederen en diensten die ondernemers hebben betaald ten gunste van werknemers of relaties. Boven een bepaald bedrag aan (privé)kosten per jaar moet deze correctie worden doorgevoerd. Deze correctie moet in de laatste btw-aangifte van het jaar (2020) worden gemaakt en de uiterlijke datum voor indiening is 31 januari 2021. Vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel hebben ook gevolgen voor de loonheffingen. Geldt er een vrijstelling? Hoe kunnen ondernemers de vrije ruimte optimaal benutten en alles netjes vastleggen? De eventuele eindheffing van 80% voor het jaar 2020 moet uiterlijk in de loonaangifte van februari 2021 zijn verwerkt. Btw-specialist Rakesh Ghirah en loonheffingsspecialist Karin Herman praten u bij in de onderstaande video.

Webinar BUA en WKR

Meer weten?

Wilt u meer weten over de BUA en/of de WKR en/of de bijbehorende rekentools? Neem dan contact op met Karin Herman (06 10 23 11 51).

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief