Het ESG-team van Baker Tilly

ESG Baker Tilly

Wij stellen u in staat nu en in de toekomst succesvol te zijn. Dit doen wij door vanuit een persoonlijke relatie bij te dragen aan het oplossen van uw (ESG) vraagstukken, op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Ons team van ervaren specialisten werkt nauw met elkaar samen om van uw ESG-strategie een succes te maken. Wie zijn zij?

Lucy Lau
Lucy Lau Director ESG Advisory T: 06 21 18 41 06
Matthias Havenaar
Matthias Havenaar Manager Corporate Finance T: 06 21 82 54 28

Gido Frühling (Environmental, Social & Governance partner)

Kartrekker ESG Advisory & Assurance met focus op strategische advisering van klanten op het gebied van hun duurzaamheidsbeleid en duurzaamheidsverslaggeving. Verder verantwoordelijk voor de aansturing van ESG Advisory team. Speerpunten zijn daarbij het ESG producten en diensten aanbod, de coördinatie van ESG assurance en advies dienstverlening. Volgde de opleiding Environmental, Social & Governance Assurance en reporting aan de University of Groningen Business School.

“Het is nu tijd om in actie te komen voor onze toekomst. Ik zie het als mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om, als accountant en financieel professional, een bijdrage te leveren aan een duurzaam klimaat door klanten te helpen bij hun toekomstbestendigheid. Deze toekomstbestendigheid is alleen mogelijk indien dit op een duurzame manier wordt gedaan met aandacht voor mens, milieu en goed bestuur.”

Persoonlijke betrokkenheid

Gido is als vrijwilliger betrokken bij de volgende lokale initiatieven:

  • Penningmeester Hockeyclub Zwolle
  • Penningmeester Rotary Zwolle
  • Penningmeester De Maatschappij voor Nijverheid en Handel
  • Penningmeester Sassendonkse Heerenzitting
  • Jurylid ondernemer en starter van het jaar Regio Zwolle

Matthias Havenaar (Manager Corporate Finance & Member ESG steering group EMEA)

Binnen Baker Tilly is Matthias vanuit de stuurgroep betrokken bij de ESG productontwikkeling. Vanuit de ESG praktijk adviseert hij organisaties bij hun ESG strategie en binnen Corporate Finance adviseert hij organisaties bij het doen van ESG due diligence. Daarnaast faciliteert hij als Member ESG steering group EMEA samenwerking binnen het internationale Baker Tilly-netwerk op het gebied van ESG.

“Hoe gaan wij als maatschappij om met klimaatverandering, ongelijkheid, CO2 reductie, zero waste of een circulaire economie? Dit zijn vraagstukken die voor onze generatie een hoge mate van urgentie hebben gekregen. De keuzes die wij nu maken, moeten de leefbaarheid voor komende generaties garanderen. Het succes van een organisatie in deze tijd wordt daarom, naar mijn mening, niet meer alleen gedreven door financiën, maar ook door de positieve impact die een organisatie heeft op de maatschappij en het milieu. Ik adviseer onze klanten graag hoe ze waarde kunnen creëren op een duurzame manier.”

Persoonlijke betrokkenheid

"In mijn vrije tijd doe ik aan technisch duiken. Als duiker word je sterk geconfronteerd met de impact van de mens op het milieu en de biodiversiteit. Dit zie je aan de staat van het rif, de hoeveelheid algen, de diversiteit aan zeeleven en de hoeveelheid plastic in het water. De afgelopen 10 jaar heb ik hier een grote verandering gezien, wat mij veel zorgen baart. Daarom heb ik besloten om mij vanuit Baker Tilly te richten op ESG.

Daarnaast ben ik als duiker betrokken bij verschillende initiatieven die plastic afval en visnetten van de bodem van de Noordzee opruimt. Het is ontzettend leuk om je passie voor het duiken op een positieve manier in te kunnen zeten."

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over ESG binnen uw onderneming? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.