Hoe kunnen wij u helpen met uw ESG ambities?

ESG ambitie Baker Tilly

Baker Tilly kan het hele ESG-proces samen met u doorlopen. Van strategie tot uitvoering. Hier vindt u een overzicht van onze ESG producten en diensten.

  • Training en bewustzijn creëren – Door training en bewustwording leert u uw medewerkers wat ESG precies inhoudt, welke regels en initiatieven er zijn op ESG-gebied en welke risico’s en kansen ESG biedt voor uw medewerkers en uw onderneming.
  • Strategie en transformatie – Uw ESG strategie geeft richting aan uw organisatie, zorgt dat er heldere kaders zijn voor het maken van duurzame keuzes en helpt in het bepalen van de succesfactoren voor groei.
  • Monitoring van uw MVO-volwassenheid – Door periodiek uw mvo-volwassenheid te beoordelen meet u of u de vooruitgang realiseert die u wilt op de zeven thema’s: goed bestuur, mensenrechten, arbeidsverhoudingen en voorwaarden, uw omgeving, goede zakelijke praktijken, consumentenkwesties en maatschappelijke betrokkenheid.
  • Rapportage en communicatie – Gebruik uw rapportage om te analyseren en te verbeteren, met uw strategische doelen als uitgangspunt. De rapportages zorgen er ook voor dat u met uw stakeholders kunt communiceren en hen kunt inspireren.
  • Assurance – Zekerheid bij uw rapportages om daarmee de kwaliteit van uw verslaggeving verder te verhogen en uw stakeholders te voorzien van overtuigend bewijs.
  • Certificering – Certificering van uw CO2 uitstoot of uw mvo-processen (ISO 26000) vergroot de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw ESG-strategie en informatie, waarmee u zich kunt onderscheiden van uw concurrenten.
  • Belastingstrategie – Een duurzame fiscale strategie maakt u een financieel betrouwbare en stabiele organisatie. Als lid van de samenleving draagt u uw fair-share bij om de samenleving, waarvan u deel uitmaakt, mogelijk te maken en in stand te houden.
  • Ontwikkelen vitaal en divers personeelsbeleid – Een vitaal en divers personeelsbeleid draagt bij aan het behoudt van menselijk kapitaal voor de onderneming. Het (langer) behouden van uw medewerkers is essentieel in de huidige zeer krappe arbeidsmarkt en draagt bij aan aantrekkelijk werkgeverschap.
  • Dashboarding en data-collectie – Zorg dat uw data informatie wordt en bijdraagt aan de realisatie van uw doelstellingen en strategie. Door goede data-collectie en dashboarding heeft u altijd tijdig inzicht in de voor uw onderneming relevantie informatie en stuurt u eenvoudig bij.
  • Beoordeling van uw immaterieel kapitaal – Klantenbinding, het vermogen om talent aan te trekken en innoveren: deze sleutelfactoren van prestatie en concurrentievermogen vormen het immateriële kapitaal van uw onderneming en dragen bij aan de waarde ervan. Een waarde die niet altijd zichtbaar is in de balans. Wij belichten de sterke en zwakke punten van uw assets (klant, merk, knowhow, teams) en geven ze een waarde in euro's.

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over ESG binnen uw onderneming? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

gido-fruhling.jpg
Gido Frühling Partner ESG Advisory & Audit T: 06 52 76 53 79