Regelingen overheid corona

Corona Helpdesk b

Ondernemend Nederland heeft het niet gemakkelijk in deze coronatijden. De overheid heeft diverse regelingen ontwikkeld om ondernemers tegemoet te komen. Het doel is om de continuïteit van bedrijven en werkgelegenheid zoveel mogelijk te borgen. Wij zetten de belangrijkste regelingen voor u op een rij.

Actueel overzicht

In de afgelopen maanden heeft de overheid diverse coronaregelingen gelanceerd en op details aangepast. De komende tijd worden er nog aanvullende regelingen verwacht. Hier zetten wij de belangrijkste maatregelen op een rij. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en werken het overzicht regelmatig bij, zodat u kunt bouwen op actuele en juiste informatie.

  • Extra reisbeperkingen naar Nederland

Op 20 januari 2021 heeft het kabinet besloten om extra maatregelen te treffen. Vanaf 23 januari 2021 geldt er voor het Verenigd Koninkrijk een vliegverbod en aanmeerverbod voor veerboten voor passagiers. Het vliegverbod geldt ook voor vluchten uit Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Kaapverdië, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Naast het al verplichte negatieve PCR-test (maximaal 72 voor aankomst in Nederland afgenomen) moeten alle reizigers uit hoog-risico landen (per vliegtuig of schip) een negatieve sneltest kunnen tonen (maximaal 4 uur voor boarding). Bij aankomst in Nederland moeten zij 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen kan er getest worden en bij een negatieve PCR-test kan de quarantaine worden beëindigd.

Ook zal de lijst van uitzonderingen op het inreisverbod (dat als sinds maart 2020 geldt) worden ingekort. Zakenreizigers, studenten en kennismigranten die voor kort verblijf naar Nederland komen zullen niet meer mogen in reizen.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/01/20/lockdown-verder-aangescherpt-vanwege-zorgen-om-nieuwe-virusvarianten

Ga direct naar:

Op Prinsjesdag 2020 zijn er diverse aanvullende steunmaatregelen aangekondigd in verband met corona. 

Of bekijk oplossingen voor vragen over uw personeel, uw werkkapitaal of uw financieringen in het overzicht: Corona en ondernemen.

Bel of mail gerust

Onze mensen staan voor u klaar. Neem nu contact op met de Corona Helpdesk voor snel, concreet en persoonlijk advies. Wij adviseren u welke regeling voor u het meest passend is, maken inzichtelijk wat dit voor uw bedrijfsvoering betekent en helpen u met de aanvraag. Ook als u nog geen klant bent, kunt u rekenen op vrijblijvend advies. Bel naar 038 425 86 00 of e-mail naar [email protected].