Skip to content

Bedrijfsopvolging

Bij familiebedrijven zien wij vaak dat de keuze gemaakt moet worden of en zo ja, wanneer de onderneming wordt overgedragen aan de volgende generatie. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan om de kinderen van de ondernemer, of andere familieleden. Soms wordt een werknemer als opvolger gekozen. Het is belangrijk om op tijd helder te hebben wie uw opvolger wordt, zodat u de praktische, juridische en fiscale gevolgen goed in kaart kunt brengen.

De bedrijfsopvolgingsregeling in een notendop

Er komt een moment waarop u als ondernemer gaat nadenken over uw opvolging. Een grote stap, waar veel bij komt kijken. Wie wordt bijvoorbeeld uw opvolger? In dit artikel bespreken we een aantal aandachtspunten bij de voorbereiding op uw bedrijfsopvolging.

Lees meer

De bedrijfsopvolgingsregeling: gunstige fiscale faciliteit bij schenking of vererving van uw onderneming

Voor ondernemers die jarenlang hebben gewerkt aan het succes van hun (familie)bedrijf, is het regelen van de opvolging vaak een belangrijk moment. Door op tijd afspraken te maken over wat er met het bedrijf gebeurt als u een volgende stap maakt in uw carrière, met pensioen gaat of komt te overlijden, blijft de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Lees hier meer over de bedrijfsopvolgingsregeling bij schenking of vererving van een onderneming.

Lees meer

Interview met Philippe Albert over ontwikkelingen in de bedrijfopvolgingsregeling

“Door nu het gesprek aan te gaan over de opvolging kunnen belangrijke keuzes weloverwogen gemaakt worden. Een bedrijfsopvolging moet geen hoofdpijndossier zijn.”, aldus Philippe Albert, directeur Bureau Vaktechniek Belastingadviseurs bij Baker Tilly.

Lees meer

Bedrijfsopvolging en de DSR: Uw bedrijf overdragen aan de volgende generatie

Wanneer u uw familiebedrijf overdraagt aan de volgende generatie, kan dit voor u leiden tot een directe inkomstenbelastingclaim. Lees hier meer over de doorschuifregeling bij bedrijfsopvolging, die ervoor zorgt dat aanmerkelijkbelanghouders (of hun erfgenamen) bij de overdracht niet geconfronteerd worden met een flinke belastingaanslag.

Lees meer

Waardebepaling

Of u nu wenst een belang in uw onderneming over te dragen aan uw kinderen, medewerkers te laten participeren, of uw onderneming te verkopen; een waardebepaling vormt de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. Zodat u vervolgens goed onderbouwd een keuze kunt maken. De toegevoegde waarde van onze geaccrediteerde waarderingsspecialisten (Register Valuators) zit naast sterke inhoudelijke kennis ook in de persoonlijke benadering en transparantie in de bevindingen. In samenwerking met onze fiscale collega’s, staan wij klaar om u te begeleiden.

Lees meer

.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief