Governance

Het maatschappelijk belang van governance, toezicht op organisaties, neemt steeds verder toe. De druk op transparantie over beleid, beloning en bedrijfsresultaten is groot. Stakeholders houden u, als commissaris of toezichthouder, steeds vaker mede verantwoordelijk voor de prestaties van een organisatie. Zeker als het gaat om governance van beursgenoteerde bedrijven (OOB) of maatschappelijke organisaties. Daarmee groeit ook uw adviserende rol, gevraagd en ongevraagd, richting bestuurders. Welke rol zwaarder weegt verschilt uiteraard per commissariaat.

Governance 2
Ontdek meer over Governance

Toezichthouder én sparringpartner

De functie van een commissaris of toezichthouder binnen governance vereist kennis van en ervaring met zeer uiteenlopende thema’s. U bent verantwoordelijk voor toezicht op financiële verslaggeving, integriteit van bestuurders en risicomanagement tot werkgeverschap richting bestuur en toezicht op het beloningsbeleid. Als sparringpartner houdt u strategische keuzes tegen het licht en adviseert bijvoorbeeld over financieringsvraagstukken en bij fusies en overnames. De commissaris anno nu houdt actuele ontwikkelingen bij en deelt best practices met collega-commissarissen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over governance? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

gido-fruhling.jpg
Gido Frühling Partner ESG Advisory & Audit T: 06 52 76 53 79