Skip to content
Gerelateerde onderwerpen

Baker Tilly Employment Advisory begeleidt het MTO van Lime Networks

De sleutel tot het succes van een organisatie begint bij de medewerkers. Een tevreden en betrokken personeelsbestand heeft een aanzienlijke impact op de groei en prestaties van een bedrijf. Het Employment Advisory team van Baker Tilly heeft IT-organisatie Lime Networks begeleid bij het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).

Meer meten is meer weten

Lime Networks levert IT diensten en producten voor het MKB. Nathalie van Vliet (Operationeel Directeur) vertelt hoe ze het MTO en de begeleiding door Baker Tilly heeft ervaren. “Lime Networks werkt al samen met Baker Tilly. We ontvingen een mailing over het Baker Tilly MTO en dit sprak ons aan. Voorheen deden wij dit onderzoek zelf. Ik was benieuwd wat er uit het onderzoek zou komen als wij dit via een externe partij uitvoeren. Ook biedt Baker Tilly een uitgebreidere vragenlijst aan en wordt er zodoende meer gemeten, waardoor we ook meer weten. Het hele proces en de begeleiding door de HR-experts van Baker Tilly verliep prettig. Zij leggen alles duidelijk uit en hebben veel ervaring en kennis.”

Nut en noodzaak van een MTO 

Sommige organisaties twijfelen over het nut van een MTO, het is immers een momentopname. Hoe ziet Nathalie dit? “Het zijn veel vragen (een stuk of 150) die veel inzicht geven in de tevredenheid van je medewerkers. Waar ze juist tevreden over zijn en waar aan gewerkt kan worden. Met deze inzichten kun je gericht aan de slag gaan, dat is voor elke organisatie nuttig en ook noodzakelijk om medewerkers blijvend aan je te verbinden. Door het MTO uit te besteden zijn medewerkers eerder geneigd om zich uit te spreken en open te stellen. Natuurlijk is het een momentopname, vandaar dat wij nu elke 2 jaar een MTO gaan uitvoeren.”

Aan de slag met de resultaten

De resultaten van een MTO moeten goed landen in de organisatie. Nathalie: “We hebben onze medewerkers meegenomen in het hele proces. De output hebben we gepresenteerd aan het personeel en ook de aanbevelingen, waarmee we direct aan de slag zijn gegaan. Zo blijft het MTO top-of-mind.”

Wilt u meer informatie over het Baker Tilly MTO en hoe het uw bedrijf kan versterken? Neem contact op met het team Employment Advisory van Baker Tilly voor een vrijblijvend gesprek.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief