Brexit en de btw

Btw-advies en Compliance - Brexit a

De Brexit is een feit per 31 januari 2020, middernacht. Tot 1 januari 2021 zitten we nog in een overgangsperiode. Gedurende deze tijd wordt er door de EU door het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) onderhandeld over de nabije toekomst. Als de verwachting van een harde Brexit uitkomt, dan zijn er vergaande wijzigingen op komst voor bedrijven die handelen met het VK. Maar ook als er toch bepaalde afspraken worden gemaakt tussen de EU en het VK, verandert er veel op het gebied van btw en douane. Ons advies: start op tijd met voorbereiden, en bent u nog niet begonnen, begin dan direct!

Vanaf 1 januari 2021 wordt het VK niet langer gezien als een onderdeel van de EU, maar als een non-EU land voor btw en douane. En voor niet-EU landen gelden andere btw- en douaneregels dan voor EU-landen. Ook al zijn de exacte Brexit-voorwaarden nog niet bekend, raden wij af om te wachten totdat hier duidelijkheid in komt. U vindt hier een overzicht van relevante en actuele artikelen over de Brexit. Daarmee kunt u zich snel een beeld vormen van de belangrijkste aandachtspunten en starten met de voorbereiding.

Actueel Brexit-nieuwsoverzicht

Onze btw-experts volgen de Brexit-ontwikkelingen op de voet. Zij werken dit Brexit-nieuwsoverzicht de komende tijd regelmatig bij, bijvoorbeeld als er nieuws is over de onderhandelingen of met verdiepende artikelen vol handige tips en aanwijzingen voor een goede voorbereiding. Zet deze pagina dan ook in uw favorieten, dan bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Lees hier één of meer artikelen over Brexit en de btw (het meest actuele artikel staat vooraan).

Onze btw-adviseurs helpen u graag bij een grondige voorbereiding op de Brexit. Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over de Brexit? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Marisa Hut
Marisa Hut Partner VAT & Customs Advisory T: 06 52 75 98 75