Btw in specifieke sectoren

Btw-advies en Compliance - Btw in specifieke sectoren.jpg

Is uw onderneming in een bepaalde sector actief? Dan kunt u te maken krijgen met specifieke btw-zaken. Baker Tilly beschikt over uitgebreide sectorkennis, waardoor wij u hierover kunnen adviseren.

De overheid en btw

Als overheidsinstelling bent u zowel belastingheffer als belastingbetaler. Overal in uw organisatie is btw-heffing aan de orde. Het is steeds de vraag of inkomsten wel of niet met btw zijn belast en of de btw op inkopen en investeringen aftrekbaar is. Daarnaast is het essentieel dat uw btw-administratie voldoet aan de eisen van de wet- en regelgeving. Bij gemeenten en provincies speelt bovendien het btw-compensatiefonds. Wij helpen u meer grip te krijgen op de btw-processen en de btw in reguliere bedrijfsprocessen te borgen. Voor advies over de overheid en btw kijkt u op deze pagina.

Vastgoed en btw

Met vastgoedtransacties (denk aan overdrachtsbelasting en btw) krijgt u met name als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger te maken. Bij andere organisaties zoals gemeenten, landeigenaren, zorg- en onderwijsinstellingen is vastgoed(transactie) een bekend begrip. Wij helpen u om optimale resultaten te behalen met de grondacties door u te adviseren over btw en overdrachtsbelasting. Kijk voor meer informatie op de pagina Vastgoed en btw.

Btw in de zorg

Als zorginstelling heeft u dagelijks (on)bewust met btw te maken. Denk hierbij aan:

  • Inkopen en investeringen doen
  • Samenwerkingsverbanden aangaan
  • Medewerkers detacheren
  • Producten en diensten aan klanten, bezoekers en medewerkers verkopen
  • Diverse subsidies en bijdragen ontvangen

Wij helpen uw organisatie bewuster met btw om te gaan, (onbewuste) risico’s zoveel mogelijk te beperken en de btw te borgen in uw reguliere bedrijfsprocessen. Waar u op moet letten en wat wij voor u kunnen betekenen, vindt u op de pagina Btw in de zorg.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over btw-zaken in uw sector? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

jayantrakhan.jpg
Jayant Rakhan Partner VAT & Customs Advisory T: 06 12 02 41 49