Wijzigingen wetgeving btw

Btw-advies en Compliance - Wijzigingen wetgeving btw.jpg

Wij houden u graag op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen en nieuws op het gebied van de btw. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de mogelijke impact van de wijzigingen op uw bedrijfsvoering

Het nieuwe EU btw-systeem

Op EU-niveau komen er een aantal belangrijke hervormingen van het btw-stelsel aan. Het doel van de hervormingen is om de heffing van btw te verbeteren en te moderniseren. De kern van de voorgestelde plannen bestaat uit een nieuw intracommunautair systeem voor de btw-heffing op grensoverschrijdende goederentransacties binnen de EU. Sommige hervormingen zijn al aangenomen en geïmplementeerd door de verschillende EU-lidstaten, de overige hervormingen zijn gepland voor de komende jaren ofwel nog niet aangenomen.

Wijzigingen per 1 januari 2019

Verschillende wetswijzigingen zijn al ingegaan in 2019, bijvoorbeeld de btw-heffing bij e-commerce diensten. Lees de wijzigingen per 1 januari 2019 hier.

Wijzigingen per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 zijn vier zogenoemde Quick Fixes in werking getreden, met name om grensoverschrijdende handel binnen de EU te vereenvoudigen. Op deze pagina vindt u de wijzigingen die vanaf begin 2020 zijn ingegaan.

Wijzigingen per 1 juli 2021

In 2019 zijn er al enkele wijzigingen omtrent e-commerce diensten ingegaan. Per 1 juli 2021 wijzigt er meer voor de e-commerce, maar dan voor goederen. Dit en meer wijzigingen in 2021 zijn gebundeld op deze pagina.

Wijzigingen per 1 juli 2022 en later

Naast de wijzigingen van 2019, 2020 en de aankomende wijzigingen van 2021, heeft de Europese Commissie ook wijzigingen per 1 juli 2022 aangekondigd. Deze zijn nog niet definitief. Als deze echter worden ingevoerd, hebben deze verregaande gevolgen voor de handel binnen de EU tussen ondernemers. Wilt u al meer weten over deze wijzigingen? Lees dan meer op Wijzigingen wetgeving btw 2022.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over de wijzigingen wetgeving btw? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Barthold Bergman
Barthold Bergman Sr Manager VAT Advisory