Wijzigingen wetgeving btw 2020

Pionnen

Per 1 januari 2020 zijn vier zogenoemde Quick Fixes in werking getreden, met name om grensoverschrijdende handel binnen de EU te vereenvoudigen. Het doel is dat bedrijven hun logistieke stromen over diverse landen kunnen harmoniseren en hun btw-rapportage en -registratieverplichtingen kunnen verminderen.

Impact op uw onderneming

Heeft u te maken met (grensoverschrijdende) handel, dan is de kans groot dat deze btw-regels van invloed zijn op uw onderneming. Veel ondernemers hebben hun ERP-systemen en bedrijfsprocessen (administratie, facturering) moeten aanpassen. Aan de andere kant leveren de nieuwe regels mogelijk voordeel op, zoals een vereenvoudigde btw-behandeling van ketentransacties door het toepassen van de Quick Fix inzake de vervoerstoerekening. Of het voorkomen van huidige btw-registraties en -aangifteverplichtingen in andere EU-landen.

Oplossingen voor uw btw-vragen

Bent u nog niet zover met de wijzigingen in uw systemen of processen? Heeft u vragen over de btw-registratieverplichtingen in een bepaald land waarin u zaken doet? De btw-specialisten van Baker Tilly zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen inzake het internationale btw-stelsel en adviseren u hierin graag. Neem gerust contact met ons op of lees een van artikelen, die onze btw-specialisten over de wijzigingen hebben geschreven. Het meest recente artikel staat bovenaan.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over de wijzigingen in wetgeving btw 2020? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Marisa Hut
Marisa Hut Partner VAT & Customs Advisory T: 06 52 75 98 75