Skip to content
Gepubliceerd op: 01 januari 2019
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
De jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn een belangrijk instrument om te werken aan de inzetbaarheid en het verbeteren van het functioneren van uw medewerkers. Toch worden deze gesprekken door leidinggevenden ervaren als een verplichting en gezien als een tijdrovende klus. Door een goede voorbereiding en met de juiste vaardigheden kunt u deze gesprekken juist inzetten om uw leven als leidinggevende eenvoudiger te maken. Een goede voorbereiding en vastlegging van beoordelingsgesprekken is ook van belang bij een eventuele dossieropbouw ingeval van een onvoldoende functionerende medewerker.

In de training gaan we in op alle aspecten van een beoordelingsgesprek. Van de voorbereiding, de opbouw van het gesprek en het geven van positieve feedback tot aan het bespreekbaar maken van verbeterpunten, het maken van afspraken en het stellen van ambitieuze doelen samen met de medewerker. Tevens bespreken we de kern van motiverende gespreksvoering en oefenen we de omgang met weerstand.

Ten slotte gaan we in op de (wijze van) dossieropbouw en het doel daarvan. Wat dient u ten minste vast te leggen? Welke afspraken dienen helder te worden gecommuniceerd? Welke stappen dient u ten minste te zetten, alvorens een eventuele ontslagprocedure in een dergelijke situatie succesvol zou kunnen zijn?

Opzet training

Deze training duurt één dag (09.00 – 17.00 uur). De training is praktisch opgezet en bestaat uit een combinatie van theorie en oefening. Bij de oefeningen krijgt u praktische handvatten en feedback op uzelf. Het verbeteren van uw beoordelingsgesprekken begint namelijk bij het zelf leren feedback ontvangen en integreren in de praktijk. Met een groepsgrootte van maximaal 8 deelnemers is er voldoende ruimte voor interactie en leren van elkaar.

Na deze training

  • Voelt u zich zekerder in het voeren van de beoordelingsgesprekken.

  • Bereikt u meer resultaat met uw team doordat u goede afspraken maakt en deze afspraken ook gaat monitoren.

Doelgroep training

Leidinggevenden die beoordelings- en/of functioneringsgesprekken voeren.

Over de docenten

De training wordt verzorgd door drs. Esther Koeman en mr. Nienke Lemmink. Esther is HR-consultant en Nienke is arbeidsrechtjurist.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief