Skip to content
Gepubliceerd op: 01 januari 2019
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
U neemt een medewerker aan met het volste vertrouwen op een goede samenwerking. Wat als die persoon niet op de juiste plek zit? Of een medewerker presteert niet zoals verwacht? Een conflict met de betreffende medewerker kan dan snel ontstaan. Een goed opgebouwd personeelsdossier helpt dan om miscommunicatie te voorkomen, maar is van cruciaal belang als u besluit afscheid te nemen van deze medewerker.

Tijdens de training nemen wij met u door welke stappen gezet moeten worden om een gedegen personeelsdossier op te bouwen. Wij wijzen u op het belang van vastleggen van informatie, zoals over het (dis)functioneren en (ongewenst) gedrag. Ook gaan we in op hoe u het beste met uw medewerker kunt communiceren. Hoe direct mag of moet u zelfs zijn? We leggen uit waarom een medewerker altijd de gelegenheid moet krijgen om te verbeteren en hoeveel tijd hij daarvoor heeft. U leert ook wanneer u voldoende heeft gedaan als werkgever. Wat als u toch besluit om zonder (gedegen) dossier over te gaan tot ontslag? We laten zien wat de verschillen zijn tussen een ontslag met en zonder een dossier dat voldoende op orde is.

Opzet training

Deze inhouse-training is praktisch opgezet en bestaat uit een combinatie van theorie en interactie. Wij bieden uw medewerkers dan ook voldoende ruimte voor (de behandeling van) eigen praktijkvragen. 

Doelgroep training:

HR-managers

Meer informatie

Heeft u interesse om deze training binnen uw organisatie aan te bieden? Neem dan contact op met Esther Koeman.
Zij maken graag een offerte voor u.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief