Baker Tilly Berk benoemt Angelique Koopman als partner audit innovation

Angelique Koopman gaat met ingang van 1 juli 2016 als partner audit innovation bij Baker Tilly Berk aan de slag. Zij wordt verantwoordelijk voor innovatie van de controle-aanpak door de inzet van data-analyse en process mining. Angelique combineert haar werk bij Baker Tilly Berk met promotieonderzoek (PhD) op Tilburg University, de universiteit waar zij ook lesgeeft. Ronald Hoeksel, bestuurslid bij Baker Tilly Berk: “Wij kondigen met veel genoegen haar benoeming tot partner bij Baker Tilly Berk aan. Angelique’s kennis en expertise leveren een belangrijke bijdrage aan onze strategie om de mogelijkheden van nieuwe technologieën te integreren in onze audits. Wij zijn ontzettend trots dat deze vakvrouw voor Baker Tilly Berk kiest.”

Met process mining worden data en bedrijfsprocessen aan elkaar gekoppeld om te toetsen hoe het proces feitelijk verloopt. Angelique is van mening dat die informatie van grote waarde is bij het uitvoeren van audits. Het helpt bij de risicoanalyse en het maken van keuzes in de controleaanpak. Angelique doet op Tilburg University onderzoek (PhD) naar de inzet van data-analyse in relatie tot interne beheersing en is veelgevraagd spreker op congressen. Zowel nationaal als internationaal. Angelique over de overstap naar Baker Tilly Berk: “Ik wilde graag dicht op de accountantspraktijk werken en aan de slag bij een groter kantoor met stevige roots in het mkb. De kennis uit mijn onderzoek wordt dan direct toepasbaar voor de markt. Daar staat tegenover dat ik dankzij die praktijkervaring goed zicht heb op wat de behoefte in de markt is. Zo komen wetenschap en praktijk mooi samen.”

Achtergrond

Angelique Koopman (46) studeerde Bedrijfseconomie, behaalde haar doctoraal Bestuurlijke Informatiekunde in 1994 en specialiseerde zich vervolgens met haar postdoctorale studies Accountancy (1998) én EDP Audit (2000). Tijdens haar accountantsopleiding start Angelique als assistent-accountant bij EY waar ze snel doorgroeide tot senior manager. In 2007 maakte Angelique de overstap naar JAN© Accountants, daar werd zij uiteindelijk partner. De laatste jaren werkte ze als partner voor data-specialist Coney.