Innovatiebox

Belastingadvies - Innovatiebox.jpg

Houdt uw onderneming, of u zelf als starter of zzp’er, zich bezig met speur- en ontwikkelingswerk? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op fiscale voordelen in de vorm van de innovatiebox of subsidie op loonkosten. Inventariseer uw innovatieprojecten vooraf nauwkeurig; mogelijk kunt u fiscale voordelen behalen.

Innovatie in het bedrijfsleven wordt door de overheid gestimuleerd, onder andere door het geven van subsidie op loonkosten (WBSO) en door winsten uit innovatie met slechts 7% te belasten (innovatiebox). Voor zelfstandigen bestaat de aftrek uit een jaarlijks vast te stellen bedrag. Bij het ontwikkelen van een nieuw product, of het verbeteren van bestaande producten of productieprocessen, is er mogelijk recht op WBSO. WBSO geeft een korting op de loonbelastingafdracht en verlaagt kosten en uitgaven voor uw innovatie project. Bij iedere stap in deze trajecten kunnen onze adviseurs u helpen:

  • Wet ter Bevordering van Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO)
  • Innovatiebox
  • Loonkostensubsidie

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over innovatiebox? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

martin-akcay.jpg
Martin Akcay Partner tax advisory T: 06 52 76 53 57