Pensioen

Belastingadvies - Pensioen.jpg

Het goed regelen van uw oudedagsvoorziening is belangrijk. Gezien de complexe wet- en regelgeving zijn er nogal wat fiscale en juridische risico’s met betrekking tot uw pensioen. Wij helpen u graag met het creëren van een goede pensioenstrategie, het vermijden van fiscale tegenvallers, brengen uw risico’s in kaart en wijzen u op fiscale kansen.

Er zijn veel mogelijkheden voor uw ondernemerspensioen. Daarom is het niet altijd duidelijk hoe u in uw eigen situatie het beste uw pensioen kunt regelen. Wij verkopen geen pensioenproducten, daarvoor kunt u bij een verzekeraar terecht. Wij voorzien u van onafhankelijk en objectief advies over uw pensioen Onder andere over het afkopen van uw pensioen of het omzetten in een oudedagsverplichting in het kader van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer. Verder kunt u bij ons terecht voor advies over/hulp bij:

  • Pensioenberekening
  • Pensioenrechten
  • Pensioenrechten bij echtscheiding en overlijden
  • Collectief pensioen
  • Oudedagsverplichting (ODV)
  • Verplaatsing van pensioen-bv’s naar een ander land
  • Pensioensopbouw

Second opinion pensioen

Heeft u twijfels over een eerder aan u verstrekt advies? Weet u niet zeker of de pensioenregeling die u jaren geleden heeft afgesloten nog voldoet? Door ons een second opinion te laten uitvoeren, weet u of al uw risico’s zijn gedekt en of er geen mogelijkheden zijn blijven liggen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over pensioen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Bart Bos.jpg
Bart Bos Partner tax advisory T: 06 22 90 79 72