De Waal Staal Vastgoed B.V. verkoopt aandelen aan Anders Invest

De Nederlandse producent van luchtkanaalprofielen, De Waal Staal Vastgoed B.V., verkoopt haar aandelen aan investeringsmaatschappij Anders Invest.

De Waal Staal is marktleider in Nederland in de productie van luchtkanaalprofielen, welke worden gebruikt voor luchtbehandelingssystemen. Naast deze profielen levert de onderneming een scala aan additionele componenten en levert het via een uitgebreid distributienetwerk aan 25 verschillende landen. Het bedrijf, gevestigd in Deurne, weet met haar 13 werknemers jaarlijks een omzet van circa €11 mln. te realiseren.

Groeipotentieel

Uitbreiding van de capaciteit en het productaanbod hebben er gedurende de afgelopen jaren voor gezorgd dat De Waal Staal een sterk groeipotentieel heeft opgebouwd. Vervolgens is gezocht naar een geschikte koper die de onderneming kan helpen om dit potentieel optimaal te benutten. Met Anders Invest is deze koper gevonden.

Baker Tilly Corporate Finance heeft onder leiding van Willem Jan Bittink de aandeelhouder van De Waal Staal gedurende het gehele verkooptraject bijgestaan. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatie memorandum, het uitvoeren van een waardering, het identificeren van potentiële kopers en het opstellen van de contracten.

Positieve markttrend

Anders Invest is een investeringsmaatschappij die zich, ingegeven door de industriële achtergrond van haar partners, richt op de maakindustrie en een lange-termijn focus hanteert. Sinds de oprichting van het fonds in 2014 zijn er 11 ondernemingen, waaronder Bos Machines, Stackdoor, Vitotherm en – meest recentelijk – Groku, aan het portfolio toegevoegd. Door toenemende aandacht voor een gezond binnenklimaat, luchtdichtheid en brandveiligheid in gebouwen ziet Anders Invest voldoende kansen om De Waal Staal’s al jaren groeiende (internationale) positie verder uit te breiden.

De Waal Staal Vastgoed B.V. schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd begeleid door Willem Jan Bittink, Alexander Niemeijer en Tijmen Bloom.

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.