Skip to content

Het Corporate Finance team van Baker Tilly heeft de aandeelhouders Edzo Bakker en Remco Wit van Poort80 Holding B.V. uit Amsterdam bijgestaan gedurende het verkooptraject aan MyBit Group. MyBit Group is onderdeel van Vortex Capital Partners en vertegenwoordigt een groep bedrijven die actief is in de ontwikkeling van maatwerksoftware.

Poort80 maakt al ruim 24 jaar maatwerksoftware om ondernemers te helpen snel en effectief online zaken te doen met hun klanten. Poort80 ontwerpt, realiseert en beheert daarbij websites, webapplicaties, webapps, CMS systemen, databases en online platformen.

De positie in de Nederlandse markt versterken

MyBit Group is een snel groeiende specialist in Custom Software Development. Het bedrijf bouwt samen met de gespecialiseerde tech investeerder Vortex aan een sterke groep van kwalitatief hoogwaardige maatwerksoftware hubs. De groep hanteert een ‘stack-agnostische’ wijze van ontwikkelen, waarbij zij zich niet beperkt tot het gebruik van enkele specifieke technieken. De klantenportefeuille is divers en actief in verschillende sectoren.

MyBit Group en Vortex Capital Partners willen door middel van een buy-and-build strategie hun positie in de Nederlandse sector van softwareontwikkeling verstevigen. De overname van Poort80 draagt in dit geval bij aan de slagkracht van MyBit Group binnen de sector van ‘maatwerk software’.

De krachten bundelen

Poort80 gaat samen met DSE Software uit Beverwijk, een eerdere acquisitie van MyBit Group. Marcel Flipse, CEO van MyBit Group, is blij met de overname. “Met de ervaring van Poort80 versterkt MyBit Group haar specialisme in .Net software ontwikkeling. Poort80 zal de krachten bundelen met een eerdere acquisitie van MyBit Group, DSE Software uit Beverwijk, en onder één naam verdergaan: Poort80. Beide bedrijven zijn specialist in .Net software ontwikkeling, met aansprekende bedrijven in hun klantenkring.”

Remco Wit en Edzo Bakker, oprichters van Poort80: “De MyBit Group heeft op het gebied van maatwerk software een sterke positie op de Nederlandse markt. Wij zochten voor de toekomst van ons bedrijf een groep die hetzelfde DNA heeft. We vinden het prachtig om onder de naam Poort80 samen te gaan met DSE Software en zo de volgende stap te zetten voor onze klanten en medewerkers.”

De komende periode zullen de management taken worden overgedragen aan het nieuwe managementteam onder leiding van de huidige Managing Director van DSE Software, Ronald Vissers. Edzo Bakker en Remco Wit blijven echter nog wel betrokken bij de groep. Zij zullen zich gaan bezighouden met hetgeen zij het leukste vinden, namelijk in de rol van Solution Architect gaan meedenken over processen en technische oplossingen voor hun klanten.

Begeleiding door Baker Tilly

Poort80 is gedurende de verkoop begeleid door zowel het Corporate Finance team als het Legal team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum (Partner Corporate Finance), Paul Schoenmakers (Sr. Manager Legal) en Manouk Schakel (Sr. Consultant Corporate Finance) hebben de aandeelhouders van Poort80 bijgestaan gedurende het verkoopproces. Denk hier bijvoorbeeld aan het opstellen van de verkoopdocumentatie, het benaderen van potentiële kopers, het voeren van de onderhandelingen, het coördineren van het due diligence onderzoek en het opstellen van de transactiedocumentatie.

Speelt er binnen uw bedrijf een soortgelijke vraagstuk? Overweegt u bijvoorbeeld de verkoop van uw bedrijf of wenst u juist een bedrijfsovername te doen? Neem in dat geval contact op met het team  Corporate Finance van Baker Tilly voor een vrijblijvend gesprek.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief