Skip to content

Het Corporate Finance en het Legal Advisory team van Baker Tilly hebben de aandeelhouders Martin Nieuwmeijer, Christian Lansink en Ronnie Beld van Flexxolutions Groep B.V.  succesvol bijgestaan gedurende het verkooptraject aan Anders Invest. Anders Invest investeert voor de lange termijn in de Nederlandse industrie, Food & Agri sector en (zorg)vastgoed. Daarnaast richt het Anders Invest Industrie Fonds  zich op bedrijven die actief zijn in de maakindustrie.

Flexxolutions, opgericht in 2012, is producent van duurzame producten in technisch textiel. Denk hierbij aan silo- en membraandaken voor de opslag van onder andere biogas, desinfectiematten en silo- en opslagzakken voor het opslaan van bijvoorbeeld vloeistoffen. De producten worden toegepast binnen de agri-, biogas-, food-, landbouw- en industriesectoren. Het bedrijf houdt kantoor in Oldenzaal, en beschikt over een grote productiefaciliteit in Bad Bentheim, Duitsland.

Voortdurende groei en professionalisering Flexxolutions

Flexxolutions onderscheidt zich binnen de branche door producten van hoge kwaliteit te leveren. Constante verbetering en ontwikkeling zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de organisatiecultuur. Het bedrijf opereert hoofdzakelijk in de biogassector en in de duurzame tak van de agrarische sector. Sectoren welke n veel groeipotentieel laten zien.

De transactie

Anders Invest heeft een meerderheidsbelang verworven van 75% in Flexxolutions. Oprichters Martin Nieuwmeijer, Christian Lansink en Ronnie Beld blijven na de transactie als minderheidsaandeelhouders voor de lange termijn aan het bedrijf verbonden.  Samen met het bestaande managementteam blijven zij actief betrokken bij de voortdurende groei en professionalisering van de organisatie.

Begeleiding door Baker Tilly

Flexxolutions is gedurende de verkoop begeleid door zowel het Corporate Finance team als het Legal Advisory team van Baker Tilly. Lorijn van Leersum (Partner Corporate Finance), Martin Kaptein (Partner Legal Advisory), Paul Schoenmakers (Sr. Manager Legal Advisory) en Roal van Ittersum (Consultant Corporate Finance) hebben de aandeelhouders van Flexxolutions bijgestaan gedurende het verkoopproces. Denk hier bijvoorbeeld aan het opstellen van de verkoopdocumentatie, het benaderen van potentiële kopers, het voeren van de onderhandelingen, het coördineren van het due diligence onderzoek en het opstellen van de transactiedocumentatie.

Speelt er binnen uw bedrijf een soortgelijke vraagstuk? Overweegt u bijvoorbeeld de verkoop van uw bedrijf of wenst u juist een bedrijfsovername te doen? Neem in dat geval contact op met het team  Corporate Finance van Baker Tilly voor een vrijblijvend gesprek.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief