Skip to content

Martin van Ernst

Partner IT Advisory

Martin is verantwoordelijk voor de IT Advisory-praktijk van Baker Tilly in Nederland. Daarnaast is hij voor met name dga’s, MT-, RvB en RvT leden een senior sparringpartner op het gebied van ICT, data-analytics, cybersecurity, Third party assurance (isae3402, soc2, ensia) en Informatiemanagement. Verder is Martin financieel - en IT auditor en Consultant op het gebied van IT en processen.

Take IT Seriously!

Het verhaal van Martin van Ernst

De focus van mijn werk ligt op het vertalen van uitdagingen bij klanten naar concrete oplossingen die hen verder helpen. Wij geloven zeer in co-creatie; het samen met medewerkers van de klant oplossen van deze uitdagingen. Dit zorgt niet alleen voor draagvlak, maar daarnaast ook voor het opleiden van deze medewerkers en dus voor continuïteit van de geboden oplossing als wij weer weg zijn bij de klant.

Om dit te kunnen realiseren is een passende organisatie vanuit Baker Tilly IT Advisory noodzakelijk. Ik vind het leuk om deze twee zaken bij elkaar te brengen: Welke diensten verwachten onze klanten en hoe kunnen wij die op een kwalitatief hoogwaardige manier aanreiken en samen met hen realiseren?

En dat in een zeer dynamisch vakgebied dat IT en IT audit nu eenmaal is! Het is de kunst om dé ontwikkelingen samen met klanten beet te pakken die hen en hun organisatie verder brengen en meerwaarde opleveren!

Tegelijkertijd zijn wij uniek in de markt omdat wij, naast de kansen die IT biedt, ook kijken naar de risico’s die het met zich meebrengt en daar samen met de klant de juiste risico-afwegingen maken om deze vervolgens te mitigeren. Dus IT audit en IT advies onder één dak! De kracht hiervan, daar geloven wij in!  

Daarnaast vind ik het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan ons vakgebied. Dat doe ik door vaktechnisch bezig te zijn in de opleidingen van studenten en nieuwe collega’s: Ik ben bijvoorbeeld scriptiebegeleider in de Postmaster IT opleiding bij zowel de VU als de UVA. Daarnaast werk ik samen met hogescholen van onder andere Amsterdam (InHolland) en Rotterdam (HVR) en geef ik gastcolleges.

Ik ben een echte teamplayer en vind het belangrijk om samen met anderen resultaten te bereiken. Ik vind het daarbij leuk om uit te zoeken hoe teamleden in hun kracht gezet kunnen worden. Dat uit zich bij mij onder andere in sporten. Ik ben gek op balsporten: voetbal, tennis, hockey, en om onafhankelijk te zijn van anderen stap ik ook met regelmaat op de racefiets. Op muzikaal vlak vind ik het leuk om af en toe achter de piano te kruipen en mijzelf dit instrument (verder) aan te leren. Daarnaast is mijn gezin voor mij een belangrijk fundament in mijn werk en in mijn leven. Ik vind het dan ook belangrijk om daar voldoende aandacht aan te kunnen geven.

Werkervaring:

  • IT Advisory – Partner / Baker Tilly;

  • Commercieel Directeur / Muis Software;

  • Partner / consultant / BDO IT-Auditors & Consultants;

  • Consultant - Accountancy en IT advies Wallast / Goedegebuure;

  • Coopers&Lybrand / PWC.

Opleiding:

  • Post Master IT Audit – TIAS -  University of Tilburg;

  • BIK / Information Management – University of Tilburg;

  • Atheneum B – Eemland College  Zuid Amersfoort.

De laatste inzichten van Martin van Ernst

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief