Skip to content

De WKR optimaal inzetten met de WKR-analyse van Baker Tilly

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Type publicatie Kennisartikel

Als werkgever dient u de werkkostenregeling (WKR) juist toe te passen. Het is dan ook belangrijk dat u deze goed inzet en verwerkt. Maar voldoet uw organisatie aan de vereisten en weet u zeker dat u alle kansen benut en geen onnodige risico's loopt? Laat u niet verrassen! Met onze WKR-analyse krijgt u helderheid en gemoedsrust.

In 2023 kunt u als werkgever tot 3% van de fiscale loonsom van uw werknemers – de zogenaamde vrije ruimte – belastingvrij besteden aan vergoedingen en verstrekkingen tot € 400.000. Voor het resterende deel van de loonsom is de vrije ruimte 1,18%. Benut u deze ruimte al optimaal?

Een WKR-analyse van Baker Tilly

Onze WKR-analyse geeft u snel en efficiënt inzicht in uw situatie. Na een verkennend gesprek en een uitgebreide analyse van uw administratie ontvangt u een duidelijk adviesrapport over de huidige WKR-situatie met concrete adviezen om deze beter in te richten.

Dit rapport geeft u inzicht in de kansen en helpt u het risico op onverwachte belastingaanslagen te verminderen. Bovendien voorziet onze analyse u van praktische richtlijnen om eenvoudig met de WKR aan de slag te gaan. Zo houdt u grip op de WKR.

De voordelen van onze WKR-analyse:

  • Bespaar tijd en geld

  • Ontdek onbenutte optimalisatiemogelijkheden

  • Voorkom toekomstige risico's

  • Weet zeker of u de vrije ruimte niet overschrijdt

  • Optimaliseer uw WKR-administratie.

In een competitieve arbeidsmarkt is het behouden van gemotiveerd personeel belangrijk. Door slim gebruik te maken van de WKR kunt u dit op een kostenefficiënte manier bereiken. Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze specialisten of kijk ons gratis WKR-webinar terug en ontdek alle mogelijkheden voor 2023. Wilt u dieper in het onderwerp duiken, dan raden wij u aan u in te schrijven voor onze uitgebreide training. Perfect voor onder andere HR-werknemers, financiële en salarisadministratiewerknemers en controllers. Samen creëren we een aantrekkelijke werkomgeving voor u en uw team.

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief