Gebiedsontwikkeling & Vastgoed

Baker Tilly is de allround adviseur gebiedsontwikkeling en vastgoed. Het team van Gebiedsontwikkeling & Vastgoed ondersteunt bij de ontwikkelstrategie, financiële regie en kostenverhaal bij gebiedsontwikkeling. Ook ondersteunen wij organisaties bij onafhankelijke analyses van vastgoedwaarderingen en grondexploitaties. Complexe business cases over verkoop, verhuur, renovatie of nieuwbouw worden in een handomdraai inzichtelijk gemaakt. Inclusief kansen en risico’s. Wij bieden een breed dienstenpakket, waardoor uiteenlopende organisaties bediend kunnen worden: overheidsinstanties, ontwikkelaars, beleggers, zorginstellingen, woningcorporaties en mkb ondernemingen.

Gebiedsontwikkeling & Vastgoed.jpg
Ontdek meer over Gebiedsontwikkeling & Vastgoed
Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Gemeenten.jpg

Gebiedsontwikkeling en vastgoedmanagement bij gemeenten

Als gemeente wilt u in control zijn. Wij beschikken over de tools waarmee wij u ondersteunen om in control te zijn op gebiedsontwikkelingen en uw vastgoedportefeuille. Uiteraard komt er meer kijken bij gebiedsontwikkelingen en vastgoedmanagement bij gemeenten. Ook daarvoor kunnen de adviseurs Gebiedsontwikkeling & Vastgoed bijspringen.

Lees meer
Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Woningcorporaties.jpg

Vastgoed bij woningcorporaties

Als woningcorporatie doet u meer dan alleen het bouwen, beheren en verhuren van woonruimte. U sloopt bezit en bouwt nieuwe, duurzame woningen daarvoor terug. Maar ook het huidige bezit moet verduurzaamd worden. En jaarlijks wordt het bezit getaxeerd, maar waar dient u op te letten? Wij kunnen u hierin adviseren.

Lees meer
Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Zorg.jpg

Zorgvastgoed

Het landschap in de zorg verandert snel. Zorginstellingen dragen hun eigen huisvestingskosten. En er zijn uitdagende opgaven, bijvoorbeeld om de sterk groeiende groep senioren die langer thuis woont te voorzien van gemoderniseerde levensloopbestendige woningen. Daarnaast is er een sterke vraag naar woningen in de zorgsector. Hoe houdt u als zorginstelling grip op uw vastgoed?

Lees meer
Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Mkb.jpg

Vastgoed in het mkb

U staat aan het roer van uw mkb-onderneming. Daar komt, naast de business, veel bij kijken, zoals de jaarrekening, administratie en rapportages. Maar u staat uiteraard voor meer uitdagingen. Wat als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een (nieuwe) locatie voor uw activiteiten? Het vinden van een kantoor is wellicht een relatief simpel traject, maar wanneer het gaat om een logistiek centrum, fabriek of een groot complex komt er meer bij kijken, bijvoorbeeld het afstemmen met de grondeigenaar en de gemeente, en de financiële business case van nieuwbouw. Vastgoed in het mkb is een aparte tak van sport en Baker Tilly ondersteunt u hierin graag.

Lees meer
Vastgoed - Vastgoed en btw.jpg

Vastgoed en btw

Woningcorporaties, projectontwikkelaars en beleggers hebben te maken met vastgoedtransacties waarbij btw en overdrachtsbelasting altijd een rol spelen. Daarnaast hebben ook andere organisaties, zoals zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten en landeigenaren met vastgoed(transacties) te maken. Wij helpen u om optimale resultaten te halen met de grondtransacties door u te adviseren over de btw en overdrachtsbelasting.

Lees meer
Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Over ons.jpg

Over ons

Baker Tilly is uw allround adviseur. Wij ondersteunen u bij proces- en projectmanagement en alle financiële vraagstukken rond gebiedsontwikkeling. Wij verbeteren de sturing en beheersing van grondbedrijven en vastgoedmanagementorganisaties. Wij maken complexe grond- en vastgoedwaarderingen, business cases over verkoop, verhuur, renovatie of nieuwbouw voor u inzichtelijk. Inclusief kansen en risico’s. De financiële sturing van gebiedsontwikkelingen en vastgoedmanagementorganisaties is de basis van onze dienstverlening.

Lees meer
Gemeente Purmerend c

Referenties

Uiteraard zijn de indrukken en de tevredenheid van onze klanten de belangrijkste maatstaf voor u. Bent u benieuwd waarom deze opdrachtgevers met ons samenwerkten?

Lees meer
Overheid - Gemeentelijk grondbedrijf en Vpb.jpg

Gemeentelijk grondbedrijf en Vpb

Bij de beoordeling van de Vpb-positie van uw gemeente zal bijzondere aandacht uitgaan naar het grondbedrijf. Niet in de laatste plaats omdat de financiële belangen rondom het grondbedrijf van groot belang zijn. Daarnaast leert onze ervaring dat de fiscale interpretatie van de cijfers van het grondbedrijf sterk kunnen afwijken van wat u bedrijfseconomisch gewend bent. Voor u en uw organisatie is het dan ook belangrijk grip te krijgen en te houden op de Vpb-positie van het grondbedrijf.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over Gebiedsontwikkeling & Vastgoed? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Rob Simons
Rob Simons Sr. Consultant Real Estate T: 06 52 76 56 10