Cybersecurity & informatiebeveiliging

IT Advisory - Cybersecurity.jpg

Stelt u zich eens voor dat een cyberaanval of hack uw cruciale bedrijfsprocessen plat legt. Of dat een datalek leidt tot verlies van gevoelige data van uw bedrijf of klanten. Zonder goede cybersecurity kan uw onderneming flinke schade oplopen. Van (financiële) schade doordat de continuïteit van uw bedrijf in het geding is tot aan reputatieschade, omdat bedrijfsgevoelige informatie of persoonsgegevens op straat liggen. Een serieus bedrijfsrisico waar u als ondernemer niet langer omheen kunt, maar waar u zich wel degelijk tegen kunt wapenen. Middels onderstaande diensten helpen wij u graag met het verbeteren van uw cybersecurity en informatiebeveiliging.

  • Cybersecurity abonnement
  • Kwetsbaarheidsscan
  • Nulmeting informatiebeveiliging

Cybersecurity abonnement

Voor organisaties is het belangrijk om weloverwogen keuzes te maken als het gaat om digitale veiligheid of cybersecurity. De beveiliging van uw belangrijke digitale processen en informatie vereist continue inspanning en aandacht. Met ons cybersecurity abonnement bieden wij een praktische oplossing. Ervaren informatiebeveiligers gaan parttime als CISO of security officer bij u aan de slag om samen de digitale beveiliging binnen uw organisatie te verbeteren. Zo kunt u, onder deskundige begeleiding en zonder grote investeringen, grote stappen maken op het gebied van beveiliging en de AVG.

Kwetsbaarheidsscan

Met de kwetsbaarheidsscan helpen wij organisaties grip te krijgen, en houden, op de kwetsbaarheden van de externe maar ook interne systemen. Door de invoer van nieuwe webapplicaties en interfaces of als gevolg van updates veranderen uw systemen continu. Als gevolg hiervan komen er dagelijks nieuwe kwetsbaarheden bij, mogelijk zonder dat u zich hiervan bewust bent. Het is dan ook van belang om de IT-omgeving periodiek te scannen. Zo blijft u cybercriminelen voor en voorkomt u dat hackers schade kunnen aanrichten met ransomware of andere malware.

Nulmeting informatiebeveiliging

Bent u niet zeker hoe uw organisatie ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging en cyber security? Dan is het raadzaam om een nulmeting uit te voeren. Met een nulmeting geven wij u snel inzicht in de sterktes en aandachtspunten van uw organisatie op dit vlak. Dit is daarmee vaak ook het startpunt van planmatige verbeteracties. In het tijdsbestek van een paar dagen zijn wij in staat om u inzicht te geven in uw beveiligingsrisico’s en gaan wij met u in gesprek over wat er nodig is om te komen tot de gewenste situatie. Wij maken daarbij gebruik van geldende beveiligingskaders die van toepassing (kunnen) zijn op uw organisatie, zoals NEN-ISO 27001 en NEN-ISO 27002, NEN7510 of NIST.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over cybersecurity? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

martin-van-ernst.jpg
Martin van Ernst Partner IT Advisory T: 06 30 13 98 76