Brexit

Elke onderneming met banden met het Verenigd Koninkrijk (VK) krijgt te maken met de Brexit. Heeft u bijvoorbeeld te maken met handelsstromen van of naar het VK? Heeft u werknemers vanuit het VK in Nederland werken of juist Nederlandse werknemers voor uw onderneming in het VK werken? Of heeft uw onderneming wellicht vestigingen in het VK? Dan is het raadzaam u goed voor te bereiden op de Brexit.

verenigd-koninkrijk - house of parliament - brexit.jpg
Ontdek meer

Per 1 februari 2020 is het VK niet langer onderdeel van de Europese Unie (EU). Momenteel zijn de onderhandelingen tussen het VK en de EU in volle gang. Tot 1 januari 2021 is er sprake van een zogenaamde overgangsperiode waarin nog niks verandert. Hoe dat precies gaat uitpakken is nog niet bekend, maar er zijn aanwijzingen dat een harde Brexit een zeer reëel scenario is. Wij zetten voor u op een rij welke gevolgen de Brexit heeft op het gebied van btw en douane, personeel en vennootschapsbelasting (vpb).

Brexit en de btw

De Brexit heeft vergaande consequenties voor de internationale handel tussen het VK en de EU. Naar verwachting wordt het VK vanaf dat moment als een non-EU land gezien, met alle bijkomende wijzigingen in btw- en douane-aspecten. Op de pagina Brexit en de btw vindt u een actueel nieuwsoverzicht met tips en aandachtspunten voor een goede voorbereiding op de Brexit. Zet deze pagina ook in uw favorieten, want deze wordt in de komende maanden regelmatig voorzien van actuele ontwikkelingen.

Brexit en uw personeel

Heeft uw onderneming expats uit het VK die in Nederland werken of vice versa (uit Nederland die in de UK werken), dan heeft de Brexit ook vergaande gevolgen. Bijvoorbeeld voor verblijfs- en werkvergunningen en inkomstenbelasting (IB)

Brexit en Vpb

Indien uw onderneming vestigingen in het VK heeft en/of als er sprake is van een grensoverschrijdende fiscale eenheid voor de Vpb waarbij een UK-moeder de aandelen houdt, dan heeft de Brexit gevolgen voor de Vpb. Dat geldt ook als u van plan bent één of meer vestigingen in het VK te openen. U leest in dit artikel meer over de Brexit en Vpb.

Onze adviseurs op het gebied van btw, Vpb, IB en expats helpen u graag bij een grondige voorbereiding op de Brexit. Neemt u gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over de Brexit? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Marisa Hut
Marisa Hut Partner VAT & Customs Advisory T: 06 52 75 98 75