Skip to content

Eindejaarstips 2022: tips en aandachtspunten voor uw belastingpositie

Nu het einde van het kalenderjaar nadert, maken wij aan de hand van een aantal fiscale eindejaarstips inzichtelijk waar u nog op moet letten in 2022 en met welke fiscale veranderingen u vanaf 1 januari 2023 rekening moet houden. Lees hier meer over belangrijke aandachtspunten voor particulieren, ondernemers & ondernemingen en werkgevers.

Let op: klik hier voor de Eindejaarstips 2023

Belangrijke tips overzichtelijk opgesomd

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het Belastingplan 2023. Aangezien een deel van de voorgestelde wetswijzigingen al per 1 januari 2023 ingaat, is het belangrijk om stil te staan bij de fiscale consequenties van de plannen. Welke nieuwe verplichtingen gelden er volgend jaar? Zijn er zaken waar u nog vóór het einde van dit jaar rekening mee moet houden? En voor welke maatregelen heeft u nog even de tijd om op een rij te zetten wat er voor u verandert? Wij vatten een aantal belangrijke tips voor u samen, overzichtelijk per onderwerp onderverdeeld. Download onze Eindejaarstips om meer te lezen over:

Laat u adviseren

Wilt u meer weten over de invloed van de maatregelen op uw situatie? Onze adviseurs bespreken graag wat de wetgeving voor u betekent en welke Eindejaarstips voor u van belang zijn. Neem contact op met onze belastingadviseurs bij u in de buurt. Zij maken graag voor u inzichtelijk wat de fiscale gevolgen zijn voor u en uw onderneming.

Meer informatie

We hebben direct na Prinsjesdag de belangrijkste voorstellen op een rij gezet. Ook tijdens het wetgevingsproces houden wij voor u in de gaten wat de wijzigingen voor u betekenen. Lees hier meer over de Prinsjesdagvoorstellen en verdiepende achtergrondinformatie bij de voorgestelde maatregelen.

Let op: het Belastingplan is nog niet definitief goedgekeurd

Het Belastingplan 2023 is nog niet door de Eerste Kamer goedgekeurd. Het is daarom mogelijk dat er nog wijzigingen plaatsvinden.  Belangrijke wijzigingen zullen wij hier benoemen. Raadpleeg uw adviseur voor de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief