Skip to content

Fiscale eindejaarstips 2023: sluit het jaar goed af en ga voorbereid 2024 in

Het einde van het jaar nadert. Tijd om met onze fiscale eindejaarstips inzichtelijk te maken waar u in 2023  nog op moet letten en met welke fiscale veranderingen u vanaf 1 januari 2024 rekening moet houden. Graag informeren wij u over belangrijke aandachtspunten voor particulieren, ondernemers & ondernemingen en werkgevers.

Belangrijke tips

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het Belastingplan 2024. Dit jaar zijn er tijdens de parlementaire behandelingen opvallend veel aanvullende wijzigingen voorgesteld.

Aangezien een deel van de voorgestelde wetswijzigingen al per 1 januari 2024 ingaat, is het belangrijk om stil te staan bij de fiscale consequenties van de plannen:

  • Welke nieuwe verplichtingen gelden er volgend jaar?

  • Zijn er zaken waar u nog vóór het einde van dit jaar rekening mee moet houden?

  • En voor welke maatregelen heeft u nog even de tijd om op een rij te zetten wat er voor u verandert?

Wij geven u een aantal belangrijke tips, overzichtelijk per onderwerp onderverdeeld. Download hieronder onze Eindejaarstips om meer te lezen over:

Eindejaarstips voor Iedereen Eindejaarstips voor Werkgevers

Laat u adviseren

Wilt u meer weten over welke tips voor uw situatie van belang zijn? En welke concrete stappen u nog voor het einde van het jaar moet zetten? Onze adviseurs bespreken graag de fiscale gevolgen én kansen voor u en uw onderneming.

Meer informatie

We hebben direct na Prinsjesdag de belangrijkste voorstellen op een rij gezet. Ook tijdens het wetgevingsproces houden wij voor u in de gaten wat de wijzigingen voor u betekenen. Lees hier meer over de Prinsjesdagvoorstellen en  achtergrondinformatie bij de voorgestelde maatregelen.

Let op: het Belastingplan is nog niet definitief goedgekeurd

Het Belastingplan 2024 is nog niet door de Eerste Kamer goedgekeurd. Het is daarom mogelijk dat er nog wijzigingen plaatsvinden die van invloed zijn op uw situatie. Raadpleeg uw adviseur voor de laatste stand van zaken.

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief