Eimskip

Baker Tilly Corporate Finance adviseert Eimskip Holding B.V. bij diverse overnames.

Januari 2015 - Eimskip neemt Jac. Meisner over. Baker Tilly Corporate Finance adviseert.

Eimskip neemt honderd procent van de aandelen over van het Rotterdamse expeditiebedrijf Jac. Meisner Internationaal. Jac Meisner Internationaal Expeditiebedrijf is gespecialiseerd in het afhandelen van import-veterinaire producten en douaneactiviteiten, maar ook in koelopslag en koeltransport door heel Europa. Het bedrijf – 12 medewerkers – was een belangrijke pionier in de koeltransport-sector en is nu één van de marktleiders in deze branche geworden in het gekoeld vervoeren van oa. wild, pluimvee, vis en kikkerbillen. Bij de bedrijfsovername werd Eimskip geadviseerd door Baker Tilly Corporate Finance 

Oktober 2016 - Corporate Finance adviseert Eimskip bij de overname van 90% van de aandelen in Extraco Internationale Expeditie B.V.

Extraco is een Nederlandse importeur van gekoelde en bevroren grondstoffen. Het bedrijf biedt daarnaast diensten op het gebied van lossen, opslag, douaneaangifte en distributie van bulk, gekoelde en bevroren grondstoffen. Met deze overname versterkt en spreidt Eimskip haar activiteiten op het gebied van expeditie in Nederland. Het huidige managementteam blijft aan boord en Extraco verhuist naar het kantoor van Eimskip in Rotterdam, waar zij samen met de andere onderdelen van Eimskip een logistiek centrum voor temperatuurgecontroleerd transport zal vormen.

Januari 2017 - Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Belgium, deze overname begeleid.

Met de overname van Mareco breidt Eimskip haar geografische reefer logistieke netwerk verder uit, vooral in gebieden in Afrika en Zuid-Amerika, en daarmee verhogen zij de verscheidenheid van bevroren goederen. Via het netwerk van Mareco zal Eimskip kunnen profiteren van nieuwe kansen in nieuwe regio's en dit ondersteunt de verdere ontwikkeling in Eimskip's reefer logistieke diensten.

Lorijn van Leersum: “Dit is de derde overname in successie waarin wij Eimskip bij hebben gestaan. In 2015 en 2016 zijn respectievelijk al Jac. Meisner Internationale Expeditie en Extraco Services aan de Eimskip Groep toegevoegd. De overname van Mareco zal zeker niet de laatste zijn in de huidige tijd waarin Eimskip een sterke groei laat zien. Zowel autonoom als door middel van acquisities. Het is mooi dat wij deze laatste transactie vorm hebben kunnen geven door gebruik te maken van ons internationale netwerk”.

Eimskip

Eimskip, afkorting voor Eismkipafélag Islands (IJslandse Stoombootmaatschappij) is opgericht in 1914 en is hiermee de oudste rederij van IJsland. De onderneming heeft een officiële notering op de Nadsaq Iceland en is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met 57 kantoren in 19 landen, 20 schepen en circa 1.600 werknemers. De helft van haar omzet is tegenwoordig afkomstig van activiteiten in het buitenland. De visie van Eimskip is om uitstekende transportdiensten te leveren via een betrouwbaar transportsysteem in het Noord Atlantisch gebied en een uitgebreid wereldwijd netwerk van logistieke diensten omtrent temperatuurgecontroleerd transport.