Eimskip versterkt marktpositie met een belang van 75% in het Deense Ship-Log A/S

Eimskip versterkt haar positie in de markt voor gekoelde vracht met een belang van 75% in het Deense Ship-Log A/S, een logistieke specialist in de farmaceutische en voedingsindustrie. Eimskip is een logistiek dienstverlener voor gekoelde vracht dat voornamelijk opereert in de Noord-Atlantische Oceaan. Het beursgenoteerde IJslandse bedrijf beheert een transportnetwerk met 60 kantoren in 20 landen, werkt met 20 schepen en heeft ongeveer 1680 werknemers in dienst.

Buy-and-Build strategie

De logistieke markt voor gekoelde vracht is groeiende, mede door een toename van de wereldwijde voedselhandel en de opkomende middenklasse in snelgroeiende economieën. Hierop inspelend is Eimskip een internationaal overnamepad ingeslagen, met enkele recente overnames van branchegenoten. Eimskip wil deze trend graag doorzetten en is in haar zoektocht uitgekomen op Ship-Log.
Baker Tilly Corporate Finance heeft, in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s uit Denemarken, deze overname begeleid. De ondersteuning bestond uit advies op het gebied van corporate finance, transaction support en juridisch. Met de overname van Ship-Log wordt verder voortgebouwd op de langdurige relatie tussen Baker Tilly en Eimskip. Sinds 2015 heeft Baker Tilly Eimskip bij 3 overnames bijgestaan, respectievelijk Jac. Meisner Internationale Expeditie, Extraco Services en Mareco.

Synergieën

Momenteel is Ship-Log wereldwijd actief met, behaalt het een omzet van EUR 17 miljoen en heeft het 32 mensen in dienst. De acquisitie van SHIP-LOG versterkt de logistieke diensten van Eimskip op het gebied van koel- en vriesinstallaties en vergroot de grondstoffenportefeuille met het vervoeren van voedsel en farmaceutische producten, met nieuwe klanten en volumes. “De waardevolle ervaring van het management en personeel van SHIP-LOG zal ons helpen onze activiteiten in Denemarken en de wereldwijde expediteursoperatie te versterken”, aldus Gylfi Sigfusson, CEO van Eimskip.

Eimskip schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd begeleid door Lorijn van Leersum (partner).
Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.