Invicta Participaties neemt Burtec B.V. over

Invicta Participaties neemt de in Nieuwegein gevestigde wegenbouwmachine-producent Burtec B.V. over. Invicta Participaties is een in Amsterdam gevestigde participatiemaatschappij gericht op opvolgvraagstukken, bedrijfsovernames en groeifinanciering. Invicta investeert in middelgrote Nederlandse MKB-bedrijven die actief zijn in de maakindustrie en een (winstgevend) trackrecord hebben. Naast financier functioneert Invicta ook als klankbord voor ondernemers.

Acquisitie due diligence

Burtec bestaat al 55 jaar en is vanaf 1985 specialist in het maken van machines die worden gebruikt bij de aanleg en het onderhoud van wegen. De belangrijkste producten zijn: emulsiespuitwagens, kernboormachines, zaagmachines, rolbezems, schuivers etc. Deze machines worden gebruikt bij de aanleg, het testen en het onderhoud van asfalt en zijn aanwezig bij elke asfalteringsploeg. Momenteel heeft Burtec 17 mensen in dienst en is het een vooraanstaande speler in de Nederlandse markt.

Gedurende het aankooptraject heeft Baker Tilly Corporate Finance de acquisitie due diligence uitgevoerd op zowel financieel gebied als op fiscaal gebied in samenwerking met collega’s van de fiscale praktijk van Baker Tilly.

Kansen in België en Duitsland

Met de investering heeft Invicta een solide Nederlands maakbedrijf verworven op het gebied van infrastructuur. Burtec is voornamelijk actief op de Nederlandse markt, die invicta als omvangrijk en stabiel ziet. Naast de omvangrijke Nederlandse markt zien zij kansen liggen in Duitsland en België, waar Burtec een kwaliteitsvoorsprong heeft op buitenlandse spelers. Invicta heeft Burtec samen met Rob Doorman gekocht, die na de overname algemeen directeur is geworden. Rob was hiervoor al 20 jaar actief als manager binnen Burtec.

Invicta Participaties schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd in het aankooptraject begeleid door Mark Goderie (director) en Tommy Haans (consultant). Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een overname te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.