Luxetenten (LT) Holding B.V. is overgenomen door Gladventure B.V.

Het in Emmeloord gevestigde Luxetenten (LT) Holding B.V. is overgenomen door Gladventure B.V., het investeringsvehikel van Hans van der Wind en Ivo van der Vlis. Luxetenten levert compleet ingerichte tenten met o.a. meubels, sanitair en kookruimte aan campinghouders en touroperators. Het is naar eigen zeggen trendzetter op het gebied van luxueus kamperen en is in de afgelopen 10 jaar in samenwerking met textielbedrijf Ten Cate, uitgegroeid tot Europees marktleider in de tenten industrie.

Bedrijf verkopen voor doorbraak op mondiaal niveau

Na 10 jaar actief te zijn geweest als pionier in de luxueuze campingindustrie, was eigenaar Patrick Damen op zoek naar een opvolger om op mondiaal niveau door te kunnen breken. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat de koper voldoende ervaring had met seizoensgebonden ondernemingen en competent was op gebied van internationale groei. Bij het vinden van de beste kandidaat heeft Luxetenten Baker Tilly ingeschakeld.

Baker Tilly heeft eerst een bedrijfsanalyse uitgevoerd om te bepalen wat voor soort onderneming strategisch het beste past bij Luxetenten. Op basis van dit zoekprofiel heeft Baker Tilly een lijst met potentiële partijen aangedragen, bestaande uit zowel branchegenoten als investeerders. Na het voeren van gesprekken en onderhandelingen volgenden hieruit vier concrete biedingen en heeft Patrick samen met Baker Tilly de closing volbracht met Gladventure.

Boekengeld

In 2016 heeft Hans van der Wind, eigenaar van Gladventure, zijn bedrijf ‘Van Dijk Educatie’ verkocht aan de Brits-Amerikaans investeerder Towerbook voor €300 mln. Mede door Hans zijn ervaring met seizoenspieken in de schoolboekenindustrie en expertise op het gebied van internationale groei, maakt dat hij, samen met Ivo van der Vlis, de meest geschikte koper is om het tentensucces op mondiaal niveau voort te zetten.

LT holding B.V. schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd begeleid door Lorijn van Leersum (partner) en Alexander Niemeijer (senior consultant).

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een overname te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.