Rei-Lux verkoopt aandelen aan Normec B.V.

Rei-Lux International verkoopt al haar aandelen in Rei-Lux Benelux B.V. aan het Nederlandse TICC-bedrijf Normec B.V.

Rei-Lux Benelux werd opgericht in 2003 omdat er dringend behoefte was aan mechanische inspectie van openbare verlichting. Rei-lux is een specialist in de openbare verlichtingsmarkt door de stabiliteit van lichtmasten en vergelijkbare verankerde objecten te meten met een uniek en gepatenteerd meetsysteem. Rei-Lux is voornamelijk in de Benelux actief vanuit het kantoor dat gevestigd is in Vught.

Testing, Inspection, Certificering & Compliance

Normec is een onafhankelijke organisatie die zich richt op Testen, Inspecteren, Certificeren en Compliance (TICC). De organisatie opereert vanuit de branches: Building & Infrastructure en Foodcare. Normec levert met 120 medewerkers haar diensten vanuit kantoren in Geldermalsen, Etten-Leur en Amstelveen en groeit gestaag binnen de Benelux middels een buy-and-build strategie. Bij haar zoektocht naar nieuwe overnamekandidaten is Normec bij het snelgroeiende Rei-Lux uitgekomen.

Gedurende het overnameproces is Rei-Lux International bijgestaan door Baker Tilly Corporate Finance. Onder aanvoering van Lorijn van Leersum zijn de onderhandelingen met Normec begeleid en is Rei-Lux International voorzien van financieel en strategisch advies. Dit bestond onder andere uit het opstellen van een informatiememorandum, het uitvoeren van een bedrijfswaardering en het identificeren en benaderen van potentiële partijen.

Marktleider

De afgelopen jaren heeft Rei-Lux een enorme groei doorgemaakt. Normec wil deze trend graag doorzetten en tegelijkertijd het dienstenaanbod verbreden om zo samen met Rei-Lux de nummer één instelling te worden op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance. Rei-Lux blijft zelfstandig onderdeel van de Normec Group en zal samen met het huidige management en medewerkers de huidige dienstverleningen blijven continueren.

Rei-Lux International schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd begeleid door Lorijn van Leersum en Fabian Roozemond.

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.