Historie

Over ons - Wie we zijn - Historie

In 1914 werd in Nijmegen de basis gelegd voor het Baker Tilly van vandaag. Ruim een eeuw later zijn we uitgegroeid tot één van de top tien accountancy- en belastingadvieskantoren van Nederland. In de afgelopen honderd jaar werd het werk gedaan onder verschillende namen en verschillende logo's. Eén ding veranderde niet: de grote verscheidenheid aan mensen en klanten. En na ruim 100 jaar delen we nog steeds dagelijks en met veel plezier onze wijsheid met hen. Een terugblik.

1914: oprichter de heer C.A.A. Vekemans

Na 14 jaar solo in Nijmegen besloot de heer Vekemans tot een samenwerking met de heer Bothof, een in Arnhem gevestigde accountant. De nieuwe naam van het kantoor werd Vekemans & Bothof, accountants.

1941: toetreding van de heer Berk

Toen de heer Berk met zijn kantoor in Den Haag tot de maatschap toetrad, bracht dit weer een wijziging van de naam met zich mee. Aanvankelijk werd de naam Vekemans, Bothof & Co, accountants. Later werd dit Vekemans, Bothof en Berk, accountants.

1945: naamswijziging nummer vier

Met het uittreden van de heer Bothof werd de maatschap voortgezet onder de naam Vekemans & Berk, accountants. In 1953 stapte ook de heer Berk uit de maatschap. Hij besloot zijn carrière voort te zetten in het Kampense familiebedrijf BK (Berk Kampen), bekend van de kookpannen.

Jaren '80: eerste fusiegolf in de accountantswereld

Vekemans & Berk kozen bewust voor een zelfstandig voortbestaan. Er werd een aparte tak opgezet voor belastingadvisering (Ypenburg & Co) en een speciale AA-tak (Hendriks 't Hooft & Co).

1992: naamswijziging naar Accountants en Belastingadviseurs Berk

Met deze algehele naamswijziging werd de naam Vekemans losgelaten. In het jaar 2001 volgt nog een kleine aanpassing: de officiële naam van onze organisatie werd Berk, waar nodig gevolgd door de toevoeging Accountants en Belastingadviseurs. Ook is sinds 1 januari 2008 de rechtsvorm van Berk gewijzigd in een naamloze vennootschap.

1 februari 2011: Baker Tilly Berk

Opnieuw een naamswijziging. Eén die recht doet aan onze positie op de internationale en nationale markt. We zijn weliswaar regionaal dichtbij, maar overal landelijk actief en bovendien lid van een internationaal samenwerkende organisatie: Baker Tilly International.

2014: 100 jaar!

In 2014 bestond Baker Tilly Berk honderd jaar. We hebben onze verjaardag uitgebreid gevierd. Met klanten en collega's, omdat deze mijlpaal alleen mogelijk was met de inzet van alle collega's en de waardering van onze klanten.

3 december 2018: Baker Tilly

Baker Tilly Berk heet vanaf 3 december 2018 Baker Tilly. Een nieuwe naam, passend bij een krachtig, internationaal netwerk met lokale betrokkenheid. Wij blijven in ontwikkeling voor het succes van onze klanten. 

still-corporate-video.jpg

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.