Skip to content
Foto van webinar

Internationale uitbreiding? Nieuwe regelgeving helpt mee!

Gepubliceerd op: 04 juni 2021
Type publicatie Kennisartikel

De grote en bekende ondernemingen van deze wereld zijn door de jaren heen enorm gegroeid, maar ook zij zijn ooit lokaal begonnen. Het is goed mogelijk dat uw onderneming er van droomt om ook te groeien en een bekende naam te worden. Internationaal ondernemen is hiervoor essentieel.

Internationaal ondernemen biedt namelijk kansen om te kunnen floreren als onderneming en uw winst te vergroten. Met deze winst kan vervolgens geïnnoveerd worden of de activiteiten kunnen steeds verder worden uitgebreid. De bekende ondernemingen hebben ooit de stap naar de internationale markt genomen en deze stap is een succes gebleken.

Wij zien ondernemingen graag groeien en moedigen hen aan om internationaal te opereren. Internationaal ondernemen brengt administratieve verplichtingen met zich mee en zal er toe leiden dat u compliant dient te zijn met regelgeving in diverse landen om niet voor (ongewenste) verassingen te komen staan. Wij snappen dat dit kan afschrikken om deze stap te nemen. Dit is echter zonde, omdat deze verplichtingen afnemen door (potentiële) nieuwe regelgeving.

Het Baker Tilly-netwerk heeft in een speciale sessie deze (opkomende) btw-wijzigingen gericht op e-commerce business besproken met experts uit Australië, de UK en de EU. In nog geen 50 minuten worden de btw-wijzingen en de potentiële kansen die hieruit voortvloeien zeer gedetailleerd besproken. Deze sessie is niet alleen leuk om te bekijken, maar bevat ook veel informatie welke van pas kan komen indien u een expansie naar de UK en / of de EU aan het overwegen bent.

Bent u benieuwd welke impact en kansen er zijn voor uw onderneming? Hieronder kunt u de sessie terugkijken.

Heeft u vragen of wilt u graag de mogelijkheden bespreken neem dan gerust contact op met Marisa Hut of Barthold Bergman.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief