Skip to content

Barthold Bergman

Sr. Manager VAT Advisory

Binnen het Baker Tilly btw-team combineert Barthold Bergman zijn kennis en ervaring op zowel btw-adviesgebied als op btw-compliance vlak, zoals opgedaan in zowel adviseurs- als bedrijfsfiscale rollen.

Een adviesteam is als een horloge...

"...elk radertje heeft zijn eigen rol en enkel als elk daarvan op de juiste plek zit, loopt het als een geheel. Vanaf november 2019 ben ik werkzaam bij Baker Tilly als btw-specialist, waar ik me met name focus op de combinatie/wisselwerking tussen btw-advisering en btw-compliance."

"Mijn werkzame leven startte in 1995 als btw-adviseur by EY, met de focus op klanten met internationale/grensoverschrijdende activiteiten. Naast de reguliere btw-advisering was ik in die rol ook met regelmaat betrokken bij zowel btw-compliance en met die compliance samenhangende advieswerkzaamheden. Een belangrijk deel van die werkzaamheden bestond uit advisering rond en de daarop volgende implementatie daarvan bij verschillende business/supply chain herstructureringsprojecten.

Vanaf 2018 tot en met oktober 2019 werkte ik als inhouse btw-adviseur in het interne Indirect Tax team van de LyondellBasell groep (NYSE: LYB). Naast advisering op de btw-aspecten rondom verschillende businessprocessen en -projecten (o.a. elektronische facturering, Brexit) was ik ook betrokken bij de btw-modellering en -implementatie van een omvangrijke pan-Europese herstructurering voor één van de centrale verkoopentiteiten."

Werkte eerder aan onder andere:

  • Herstructurering pan-EU business model

  • Implementatie elektronische facturering

  • Inrichting interne controleprocessen btw

Werkervaring:

  • Senior Manager VAT & Customs Advisory (Baker Tilly, 2019 - heden)
    - Werkt vanuit: Utrecht, Rotterdam en Den Haag

  • Bedrijfsfiscalist btw (LyondellBasell, 2018 - 2019)

  • Btw-adviseur (Ernst & Young, 1995 - 2017)

Opleiding:

  • Fiscaal recht (Universiteit Leiden, 1988 - 1993)

De laatste inzichten van Barthold Bergman

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief