Coronavirus en onze dienstverlening aan u

Uiteraard wil ook Baker Tilly zijn bijdrage leveren om (verdere) verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te vertragen. Om een veilige werkomgeving te creëren voor onze medewerkers en klanten werkt iedereen bij Baker Tilly al sinds 24 maart 2020 zoveel mogelijk vanuit huis.

Onze mensen zijn goed bereikbaar via hun mobiele nummers en per e-mail. Afspraken vinden zoveel mogelijk telefonisch (of via video conference) plaats. Ondanks dat het soms enige creativiteit vereist om ‘samenwerken op afstand’ te realiseren, kunt u ook nu rekenen op onze dienstverlening.

En dat is belangrijk, want veel organisaties worden op dit moment geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Ondernemingen die, vanwege de overheidsmaatregelen, noodgedwongen de deuren moeten sluiten tot organisaties die worstelen met de capaciteit vanwege ziek personeel. Ook zien we organisaties die kampen met teruglopende productiemogelijkheden of uitstel en afzeggingen van orders. Gelukkig komt de overheid ondernemend Nederland tegemoet, met maatregelen gericht op onder andere werkbehoud, kredieten en belastingen. Deze maatregelen zijn hard nodig om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Baker Tilly heeft direct actie ondernomen en de Corona Helpdesk opgericht, waar u als ondernemer met al uw vragen terecht kunt. Denk aan vragen over hoe het zit met het doorbetalen van loon als medewerkers in quarantaine zitten of ondersteuning bij het aanvragen van uitstel van betaling bij de fiscus, extra krediet of een tegemoetkoming in de loonkosten. Een speciaal team zit op werkdagen klaar om telefonisch antwoord te geven op de meest dringende vragen.

Hoe lang de huidige situatie gaat duren is onbekend. Een ding is zeker: dit gaat ons allemaal raken. De continuïteit van veel organisaties kan onder druk komen te staan en een economische crisis is nabij. Bij Baker Tilly zijn wij in ieder geval zeer gedreven om organisaties te helpen deze crisis te doorstaan. Samen staan we sterk.

Marcel Huisman