Bij bedrijfsopvolging stonden vertrouwen en doorpakken centraal

BTB_TerSteege-0001.jpg

Hans ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Holding, nam samen met zijn broer en twee zussen het familiebedrijf van zijn vader over. Deze uiterst complexe bedrijfsoverdracht duurde enkele jaren. “Met Baker Tilly was het dóen en doorpakken. We werken al meer dan dertig jaar in vertrouwen samen en kennen elkaar door en door. Daardoor verliep het traject van bedrijfsopvolging soepel en geslaagd.”

Ter Steege Groep is opgedeeld in vier divisies: Bouw, Vastgoed, Handel en Industrie. Onder die divisies vallen meer dan honderd vennootschappen en bv’s. Niet zo gek dus dat de bedrijfsoverdracht zo ingewikkeld en tijdrovend was. In de eerste fase in 2007 gingen de operationele bedrijven al volledig over van vader op de kinderen. In 2015 volgde het vastgoed. Hans is algemeen directeur en eigenaar van de divisie Bouw Vastgoed.

Complex proces 

“We wisten dat het een intensieve opdracht zou worden”, vertellen Martin Akcay (belastingadviseur) en Gerjan Kamerling (accountant) van Baker Tilly. “Er vallen heel veel verschillende soorten bedrijven onder de holding en er is sprake van een enorme versnippering van vermogen. We moesten dan ook in nauw overleg met de fiscus en de familie voor elk gebouw, elk eigendom bepalen of het ondernemings- of beleggingsvermogen was. Het Ministerie van Financiën gaf persoonlijke reacties op onze vragen. Er is beleid gemaakt naar aanleiding van dit bedrijfsopvolgingstraject. Dat illustreert duidelijk de complexiteit van deze overdracht. Wát een kick dat het allemaal gelukt is.”   

Tijdens jaarlijkse familiesessies lieten Gerjan en Martin zien hoe de bedrijfsopvolging ervoor stond.

Ingewikkelde zaken helder uitleggen 

“Baker Tilly beschikt over de relevante kennis om een dergelijk traject te begeleiden”, vertelt Hans. “Gerjan en Martin konden bovendien in Jip en Janneke-taal uitleggen wat de beslissingen die we maakten in de praktijk betekenen. Ook lieten zij tijdens jaarlijkse familiesessies zien hoe de bedrijfsopvolging ervoor stond. Hoewel mijn vader, onze financieel directeur en ik heel goed in de materie zaten, begrepen we toch maar zo’n 90%. Op de echt ingewikkelde momenten keken we als kinderen onze ouders aan. ‘Als jullie het goed vinden, vinden wij het ook goed’, zeiden we dan. De overige 10% hebben we in vertrouwen aan Baker Tilly overgelaten.” 

Duurzame samenwerking

Hans had dit traject niet graag met een andere partij willen doen. “Al zo lang ik me kan herinneren, werkt Baker Tilly voor en met ons. Gerjan en Martin voelden de afgelopen jaren haarfijn aan waar keuzes emotioneel werden en welke waarden voor ons als familie belangrijk zijn. Dat kan alleen als je elkaar door en door kent.” Gerjan: “We zeggen waar het op staat, spreken uit wat wel en niet goed gaat en proberen gezamenlijk verbeteringen door te voeren. Er is een sterke band. Dat maakt de samenwerking prettig en duurzaam.”

Opvolging naar vijfde generatie

De bedrijfsoverdracht is een feit, maar rustig achterover leunen is er niet bij. Hans: “We zijn al aan het voorsorteren op de volgende bedrijfsopvolging. Misschien wel op overdracht naar de vijfde generatie…”

Baker Tilly én familiebedrijven

Veel van onze klanten zijn familiebedrijven. Onze adviseurs zijn dan ook bekend met de dynamiek van de familie binnen het bedrijf, zoals bedrijfsopvolging. Is uw bedrijf een familiebedrijf? En wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij bedrijfsopvolging? Neem dan contact met ons op.