BBV-jaarrekening maken arbeidsintensief? Niet met ons voorbeeld!

De jaarafsluiting 2020 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur. Het kunnen aanbieden van een jaarrekening die geheel aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet is een intensief proces, dat een goede voorbereiding vergt. Om gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen hierin te ondersteunen hebben wij een voorbeeldjaarrekening ontwikkeld. Dit voorbeeld voldoet aan alle eisen vanuit het BBV en is ontwikkeld vanuit de vele controles die wij voor diverse (lokale) overheidsinstellingen uitvoeren.

Het voorbeeld kunt u gebruiken als basisdocument voor het opstellen van uw jaarrekening. Het kan ook dienen als naslagwerk, zodat u op elementen toelichtingen uit dit voorbeeld kunt hanteren. Hoe u het voorbeeld ook gebruikt, het scheelt u in ieder geval veel tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Bovendien voorkomt u, door dit voorbeeld als basis of als naslagwerk te gebruiken, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

Download voorbeeld

U kunt de voorbeeldjaarrekening hieronder downloaden.

Ontvangt u liever een bewerkbare versie (Word) van dit voorbeeld? Laat uw contactgegevens achter en wij sturen u de voorbeeldjaarrekening graag toe.