Bespaar tijd en uitzoekwerk. Stel uw BBV-jaarrekening eenvoudig op met ons voorbeeld

De jaarafsluiting 2022 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur! Daarbij moet u uw college/bestuur wederom een jaarrekening aanbieden die volledig aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet. Een intensief proces, waar een goede voorbereiding voor nodig is.

Zoals u van ons, als marktleider binnen de publieke sector gewend bent, ontwikkelden wij een voorbeeld jaarrekening. Deze jaarrekening is ook dit jaar weer geactualiseerd op basis van de ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving. U kunt deze voorbeeld jaarrekening gebruiken om als basis te hanteren bij het opstellen van uw jaarrekening. Of u kan het document gebruiken als naslagwerk om op elementen van toelichtingen dit voorbeeld te hanteren. Dit scheelt u een hoop tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast voorkomt u, door dit voorbeeld als basis of als naslagwerk te gebruiken, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

U kunt deze voorbeeld jaarrekening downloaden via onderstaande link. Wilt u liever een bewerkbare Word-versie van dit bestand? Mail dan naar mij. Dan sturen wij u de voorbeeld jaarrekening heel graag toe.