Deadline afrekening WKR 2019 nadert; onderneem nu actie

De Werkkostenregeling (WKR) is inmiddels een aantal jaar in werking. Toch merken wij in de praktijk dat het juist toepassen van de WKR bij veel organisaties nog steeds niet vlekkeloos verloopt. Aan de hand van data-analyse en een loonheffingenscan kunnen wij u van persoonlijk advies voorzien.

Voor 1 maart 2020 moet de afrekening van de WKR over 2019 plaatsvinden. Dit betekent dat u als werkgever nog maar kort de tijd hebt om na te gaan in hoeverre de WKR in 2019 goed is toegepast. Weet u zeker dat u alle personeelsgerelateerde vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen in kaart heeft gebracht en de juiste WKR kwalificatie heeft gegeven? Heeft u vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen tijdig en op de juiste wijze aangewezen? Is het voor u zinvol om de concernregeling toe te passen?

Loonheffingenscan

Wij kunnen u van dienst zijn bij het inrichten en controleren van de WKR in uw systemen door middel van WKR data-analyse en een loonheffingenscan. De loonheffingenscan besteedt met name aandacht aan de procesmatige kant van de verwerking van de werkkostenregeling en andere regelingen. Hierbij kan ook de inrichting van het softwaresysteem onder de loep worden genomen.

WKR data-analyse

Door toepassing van WKR data-analyse kunnen wij, met behulp van een steekproef, inzicht krijgen in uw financiële administratie en op detailniveau beoordelen in hoeverre u de werkkostenregeling conform wet- en regelgeving toepast. De uitgevoerde data-analyse geeft diepgaand inzicht in de wijze waarop de werkkostenregeling in de administratie wordt verwerkt. Hiervoor werken wij nauw samen met onze collega’s van IT Advisory.

Vragen over de WKR?

Heeft u interesse in een WKR data-analyse en/of de loonheffingenscan? Of heeft u vragen in het algemeen over de WKR? Neem dan contact op met Karin Herman.