Eindejaarsspecial 2019: overdrachtsbelasting

Heeft u in 2019 te maken met overdrachtsbelasting? Dan is de Eindejaarsspecial 2019 nuttig voor u. In de special staan diverse tips met betrekking tot de overdrachtsbelasting. Zo is er n de Tweede Kamer is een amendement ingediend, met het voorstel om het belastingtarief voor de overdrachtsbelasting te verlagen.

Voor een overzicht van alle tips uit de Eindejaarsspecial kunt u hier kijken. In het onderdeel Overdrachtsbelasting komt het volgende onderdeel aan bod:

Plan 0%-tarief beginners en 6% beleggers

In de Tweede Kamer is een amendement ingediend met het voorstel om het belastingtarief voor de overdrachtsbelasting te verlagen van 2% naar 0% voor starters op de woningmarkt. Voor beleggers – personen die al twee woningen in hun bezit hebben – zou het tarief voor de aanschaf van woningen van 2% naar 6% moeten gaan.

Dit voorstel heeft het niet gehaald. Het tarief voor de overdrachtsbelasting blijft 6% en voor woningen blijft deze 2% (zowel voor starters als voor beleggers).

Mocht u naar aanleiding van de Eindejaarsspecial 2019 nog vragen hebben, neem dan contact op met uw adviseur bij Baker Tilly.