Loonoffers in tijden van corona

In tijden van corona verschillen de belangen van werkgever en werknemer regelmatig en kan er discussie over arbeidsvoorwaarden ontstaan. Werkgevers proberen hun bedrijf door de crisis te loodsen, terwijl werknemers hun baan niet willen verliezen. Dat leidt soms tot conflicten. Loon dat niet wordt uitbetaald, vakantiegeld dat wordt geschrapt of het opnemen van verplichte vakantiedagen, zijn in deze tijd steeds vaker aan de orde.

Tot nu toe buigen rechters nog niet mee met werkgevers. De eerste zaken over de uitbetaling van het loon kwamen afgelopen weken, meestal via een kort geding, voor de rechter. Daaruit volgt dat een loonoffer niet kan worden doorgevoerd zonder instemming en al helemaal niet zonder overleg met de werknemer. Het feit dat we in een coronacrisis verkeren, is volgens de rechter dus geen reden om het loon niet uit te betalen.

Onhoudbare loonafspraken

Hier zal weleens verandering in kunnen komen nu de situatie voor sommige werkgevers steeds urgenter en noodzakelijker wordt. Volgens werkgeversvereniging AWVN, die bedrijven bijstaat in verschillende cao-onderhandelingen, moeten bedrijven bestaande loonafspraken kunnen openbreken en versoberen. Ingrijpende maatregelen zijn in deze crisistijd onvermijdelijk.

NOW-regeling loopt deze herfst af

Volgens AWVN-directeur Raymond Puts is het 'merendeel' van de bedrijven nu nog in staat om cao's ongewijzigd te verlengen of bijvoorbeeld via uitstel van overeengekomen loonafspraken door de crisis te komen. Maar hij waarschuwt dat het sentiment bij 80% van zijn achterban negatief is. Ook het Centraal Planbureau verwacht dat de werkloosheid dit jaar tot 4,8% en in 2021 zelfs tot 7% zal oplopen.

Veel werkgevers zijn door de NOW (1.0 en 2.0) nu nog in staat het loon door te betalen en werknemers in dienst te houden. De NOW voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten, maar loopt in september af. Minister Koolmees (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat er geen NOW 3.0 komt en dat ontslagen en reorganisaties onder de NOW 2.0 mogelijk zullen (moeten) zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of, moet u reorganiseren om de crisis beter het hoofd te kunnen bieden? Neemt u dan contact op met een van de adviseurs van Employment Advisory of neem voor meer informatie een kijkje op onze geheel vernieuwde corona website.