Ondernemen in coronatijden: video’s van experts

Hoe gaan ondernemers met de uitdagingen als gevolg van de coronacrisis om? Wat kunt u van hen leren? Welke tips over leiderschap in moeilijke tijden kunnen u nu helpen uw onderneming effectief te leiden? Nieuwsgierig? Bekijk dan onze ondernemerscollege video’s van onze speciale 100% online corona-editie, die enkele weken geleden plaatsvond.

Juist nu van belang

Juist in tijden van corona is het zaak om snel en effectief in te spelen op de veranderende marktomstandigheden en om uw organisatie door de storm heen te leiden. Of dat nu is met krachtig leiderschap, innovatie of het aanboren van nieuwe markten. Maar hoe doe je dat? Deze bijzondere ondernemerscollege video’s helpen u op weg.

Van bedden naar mondkapjes

Koninklijke Auping besloot mondkapjes te gaan produceren voor de Nederlandse zorg. Maar hoe maak je zo’n ommezwaai in het productieproces in zo’n korte tijd? Jan-Joost Bosman, de CEO van Koninklijke Auping vertelt er in dit interview alles over.

Alle hotels gesloten

In Zeeland zijn de hotels weer open, maar in het begin van de coronacrisis werden alle hotels op slag gesloten. Peter Bommeljé is hoteleigenaar in Zeeland en kreeg met deze uitdagende situatie te maken. Hoe pakte Peter dit aan? Bekijk hier het interview met deze markante horecaman.  

De coronashock onder uw personeel

Corporate antropoloog Jitske Kramer vertelt over de fases die mensen -en dus ook uw medewerkers- hebben doorlopen in deze ‘coronashock’. Wat betekent dat voor de overtuiging van mensen? Hoe speel je daar als leider effectief op in? Ontdek in deze video waarom sturen op bedrijfscultuur juist nu zo van belang is.

Leiderschap onder het vergrootglas

Maak in dit ondernemerscollege kennis met leiderschapsprincipes die uw geloofwaardigheid in tijden van crisis versterken. Jan Kuipers laat zien hoe belangrijk realisme, transparantie, directheid en vertrouwen zijn en stelt twee cruciale vragen waarmee u richting geeft aan de toekomst van uw organisatie. Bekijk de video van de oprichter van het gerenommeerde FranklinCovey Benelux hier

Overleven. Volhouden. Vernieuwen.

Al ruim dertig jaar studeert gedragswetenschapper Ben Tiggelaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Leer van zijn onderzoek naar de psychologische inzichten die ondernemers helpen om gemotiveerd en veerkrachtig te blijven in deze uitdagende situatie. In zijn ondernemerscollege deelt Ben zijn tips om te overleven, vol te houden én te vernieuwen.

Wilt u meer ondernemerscolleges ontdekken? Bekijk dan hier een of meerdere van de ruim 100 video’s of abonneer u op onze of ons YouTube-kanaal.