Paree Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2015

Paree bv Electro-Telecom uit ’s-Heerenhoek mag zich een jaar lang Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar noemen. Uit circa 100 aanmeldingen dongen vijf familiebedrijven mee naar de titel. Naast Paree waren dat Kuzee, Bakker Boer, Vervaet en Airpack. De finalisten werden gekozen op basis van historische en maatschappelijke waarde, innovatie en het belang voor de Zeeuwse economie. Vorig jaar ging Bouwbedrijf Fraanje uit Lewedorp er met de prijs vandoor.

Lof

Paree kreeg lof voor het automatiseren van complete fabrieken, dat ook in het buitenland aftrek vindt. Daarnaast heeft het bedrijf een totaaloplossing ontwikkelend voor zorgdomotica waarbij domotica, telefonie, camera’s en zorgoproep aan elkaar gekoppeld zijn. Door het toepassen van deze oplossing bij zorginstellingen krijgen cliënten een goede en betrouwbare zorgverlening.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Martijn van Sabben- Bouwbedrijf Fraanje, winnaar Zeeuws Familiebedrijf 2014, Prof. Dr. Roberto Flören- hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht (Baker Tilly) en Wies Saman- Secretaris Brabantse Zeeuwse Werkgeversvereniging. De verkiezing is een initiatief van Zeeland Business en Baker Tilly en mede mogelijk gemaakt door de Zeeuwse Rabobanken en Film by the Sea.

De verkiezing vond plaats tijdens het business event van het internationale filmfestival Film by the Sea te Vlissingen, onderdeel van het programma was ook de film "Famile Belier" over een Frans familiebedrijf.