Sparen voor later én nu genieten

Het is bij de meesten van ons met de paplepel ingegoten: sparen voor later, zodat u lekker kunt genieten zodra u met pensioen gaat. Maar u vraagt zich vast wel eens af of er nog ruimte over blijft om nú al te genieten.

Moet u wachten met genieten tot na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd? Waarom niet nu al een voorschot nemen op het genieten? Nu die dingen doen die u energie geven om (fluitend) nog langer door te kunnen werken in plaats van op het tandvlees uw pensioen te halen.

Financieel regisseur

De adviseurs van Baker Tilly zijn uw financieel regisseur en kunnen u helpen het antwoord te krijgen op – onder meer – de volgende vragen:

  • Op welke termijn is het financieel haalbaar om te stoppen met werken?
  • Heb ik na mijn pensionering voldoende middelen om mijn leefpatroon levenslang voort te kunnen zetten?
  • Wat moet ik daarvoor nu opzij zetten?
  • Welke ruimte heb ik om nu grotere uitgaven te doen of een langere tijd vrij te nemen?
  • Hoe ziet mijn inkomens- en vermogenspositie er naar verwachting over een aantal jaren uit?
  • Hoe ziet de inkomenspositie er uit als ik arbeidsongeschikt raak? Hoe kan ik de teruggang in inkomen beperken?

Financiële planning

Belangrijk daarbij is het verkrijgen van een goed inzicht in uw financiële huishouding, de verwachte ontwikkeling van uw vermogenspositie en in het verloop van de inkomsten en uitgaven tot en na de pensioendatum. Onze adviseurs kunnen u dit inzicht – van jaar tot jaar - geven met het verzorgen van een financiële planning.

Heeft u interesse in een voor u op maat gemaakte financiële planning, neemt u dan contact op met uw Baker Tilly Adviseur.