Stel uw BBV-jaarrekening eenvoudig op met ons voorbeeld

De jaarafsluiting 2021 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur! Daarbij moet u uw bestuur wederom een jaarrekening aanbieden die geheel aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet. Een intensief proces, dat van u een goede voorbereiding vergt.

Om u hierin te ondersteunen hebben we vanuit de praktijk, die wij als marktleider binnen de publieke sector tegenkomen, een voorbeeld jaarrekening ontwikkeld. Deze jaarrekening is geactualiseerd op basis van de ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving. U kunt deze voorbeeldjaarrekening gebruiken als basis bij het opstellen van uw jaarrekening. Ook kunt u het document gebruiken als naslagwerk om op elementen van toelichtingen dit voorbeeld te hanteren. Dit scheelt u een hoop tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast voorkomt u, door het gebruik van dit voorbeeld als basis of als naslagwerk, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

Mocht u interesse hebben dan kunt u deze voorbeeldjaarrekening downloaden via bovenstaande knop. Wilt u liever een bewerkbare word-versie van dit bestand, aarzel dan niet om uw contactgegevens onderstaand achter te laten, dan sturen wij u de voorbeeldjaarrekening graag toe.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  • Met uw aanvraag geeft u Baker Tilly toestemming uw e-mailadres te gebruiken voor communicatie over uw aanvraag. Uw gegevens slaan we alleen voor dit doel op. Meer informatie over het verwerken van uw data vindt u in ons privacystatement.