Skip to content
Foto van mensen met laptops

Bespaar tijd en uitzoekwerk. Stel uw BBV-jaarrekening eenvoudig op met ons voorbeeld

Gepubliceerd op: 15 december 2022
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

De jaarafsluiting 2022 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur! Daarbij moet u uw college/bestuur wederom een jaarrekening aanbieden die volledig aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet. Een intensief proces, waar een goede voorbereiding voor nodig is.

Zoals u van ons, als marktleider binnen de publieke sector gewend bent, ontwikkelden wij een voorbeeld jaarrekening. Deze jaarrekening is ook dit jaar weer geactualiseerd op basis van de ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving. U kunt deze voorbeeld jaarrekening gebruiken om als basis te hanteren bij het opstellen van uw jaarrekening. Of u kan het document gebruiken als naslagwerk om op elementen van toelichtingen dit voorbeeld te hanteren. Dit scheelt u een hoop tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast voorkomt u, door dit voorbeeld als basis of als naslagwerk te gebruiken, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

Voorbeeld jaarrekening BBV

U kunt deze voorbeeld jaarrekening downloaden via bovengenoemde link. Wilt u liever een bewerkbare Word-versie van dit bestand? Mail dan naar mij. Dan sturen wij u de voorbeeld jaarrekening heel graag toe.

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief