Skip to content
Foto van slapende man

Stel uw BBV-jaarrekening eenvoudig op met ons voorbeeld

Gepubliceerd op: 23 december 2021
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

De jaarafsluiting 2021 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur! Daarbij moet u uw bestuur wederom een jaarrekening aanbieden die geheel aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet. Een intensief proces, dat van u een goede voorbereiding vergt.

Om u hierin te ondersteunen hebben we vanuit de praktijk, die wij als marktleider binnen de publieke sector tegenkomen, een voorbeeld jaarrekening ontwikkeld. Deze jaarrekening is geactualiseerd op basis van de ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving. U kunt deze voorbeeldjaarrekening gebruiken als basis bij het opstellen van uw jaarrekening. Ook kunt u het document gebruiken als naslagwerk om op elementen van toelichtingen dit voorbeeld te hanteren. Dit scheelt u een hoop tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast voorkomt u, door het gebruik van dit voorbeeld als basis of als naslagwerk, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

Voorbeeld jaarrekening

Mocht u interesse hebben dan kunt u deze voorbeeldjaarrekening downloaden via bovenstaande knop. Wilt u liever een bewerkbare word-versie van dit bestand, aarzel dan niet om uw contactgegevens achter te laten, dan sturen wij u de voorbeeldjaarrekening graag toe.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief