Eerste 100 dagen van Anneke van Zanen-Nieberg

De eerste 100 dagen van Anneke van Zanen-Nieberg zitten er inmiddels op. Sinds 1 maart 2018 is zij bestuursvoorzitter van Baker Tilly. “In zo’n eerste periode probeer je als nieuwkomer goed te begrijpen waar de organisatie voor staat. Hoe de organisatie werkt en waar we het nog beter kunnen doen dan voorheen.” Anneke is in een interview met het FD echter stellig over de zogenaamde opdracht die de media haar toebedeelt. “Ik ben niet als bestuursvoorzitter aangetreden bij Baker Tilly om puin te ruimen.”

Anneke van Zanen-Nieberg: “Ik heb deze eerste periode gebruikt om kennis te maken met de mensen in de organisatie. Om een beeld te krijgen van het gevoel en de energie die in de organisatie zit. Daarnaast wilde ik graag begrijpen waarom de buitenwereld zo kritisch is over ons, terwijl onze opdrachtgevers ons hoog waarderen en de medewerkerstevredenheid een stijgende lijn laat zien.”

“Natuurlijk zijn er zaken die we met elkaar verder moeten verbeteren. We doen zaken al goed, maar het kan beter. We moeten daar met elkaar het gesprek over aangaan. De kritische noten raken mij. Het raakt mij als accountant, maar het raakt mij ook omdat ik iedereen in de organisatie keihard zie werken om elke dag het beste uit zichzelf te halen. Ik ga de kritiek niet bagatelliseren, maar wil het wel nuanceren. Pieter Jongstra (voorzitter NBA) verwoordde het volgens mij mooi: ‘We beklimmen een berg en zijn inmiddels een goed eind op weg naar de top. Je kunt dan inderdaad zeggen: we hebben nog een eind te gaan, maar je kunt ook trots zijn op de weg die reeds is afgelegd als je terugkijkt.’ Ik herken me wel in die metafoor.”

Wat bij Anneke, na 100 dagen bij Baker Tilly, dan ook vooral overheerst is trots op de organisatie. Anneke: “Trots op de energie van de collega’s die ik heb ontmoet en trots op de inzet en kwaliteit die zij elke dag leveren. Baker Tilly is een mooie organisatie en ik ben trots dat ik daarvoor mag werken.”