Succesvol zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

Ondernemers die zakendoen in de UK worden bij Baker Tilly begeleid door specialisten van de UK Desk met ruime ervaring in ‘doing business’ in deze belangrijke handelspartner van Nederland. Om de dienstverlening verder te optimaliseren is een exclusieve samenwerking aangegaan met de handelssectie van de Britse ambassade, UK Trade & Investment. Drie vragen over deze samenwerking aan belastingadviseur Peter Polman.

  1. Wat is het voordeel van de samenwerking?
    “Baker Tilly ondersteunt UK Trade & Investment bij het behartigen van de zakelijke belangen van ondernemers die in Nederland én het Verenigd Koninkrijk actief zijn. Andersom benadert UK Trade & Investment Baker Tilly voor ondernemers die zij ondersteunen en waarbij onze dienstverlening relevant is. Focus op een bepaalde markt zorgt er voor dat je specialist wordt en toegevoegde waarde aan de ondernemer kunt leveren. En dat blijft zich verder ontwikkelen. Zo hebben wij onlangs een aantal presentaties gegeven aan Professional Accountants in Europe, gelieerd aan de Netherlands British Chamber of Commerce, de NBCC. Wij zoeken de samenwerking met zo’n organisatie als NBCC op om, zoals bijvoorbeeld in dit geval, onze fiscale expertise beschikbaar te stellen aan hun netwerk.”
  2. Wat hebben ondernemers er aan?
    “Wij brengen vanuit verschillende disciplines de kennis van grensoverschrijdend zakendoen in de UK bij elkaar. Inclusief een enorm netwerk en waar nodig aangevuld met lokale contacten via onze UK-partner uit het internationale Baker Tilly-netwerk. Daarmee kunnen we zeer uiteenlopende vraagstukken rondom het ondernemerschap in de UK beantwoorden en een ondernemer ook echt helpen. In die zin is de samenwerking echt complementair.”
  3. Waarom is de UK interessant voor ondernemers?
    “Londen ligt op maar één uur vliegen, is het financiële hart van Europa en er wordt al heel veel business gedaan tussen beide landen. Het ligt voor de hand dat deze handelsintensiteit alleen maar toeneemt. Wij nemen daar als Baker Tilly een voortrekkersrol in.”