Werkvloer als verlengde van de privéomgeving

Onze vestigingen in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam hebben een complete restyling ondergaan. Van open werkvloeren en speciale verlichting tot zit-sta bureaus en fauteuils om in weg te zinken. In Amsterdam wordt zelfs gefietst aan de bureaus. In dit artikel laten we het je graag zien met een rondje langs de kantoren.

Thuis op het werk

Het concept? Open, modern, flexibel en een verlengstuk van de privéomgeving. Herman Olde Heuvelt is vanuit de ICT-afdeling vanaf het begin af aan bij alle verhuizingen betrokken geweest en heeft meegedacht over de herinrichting. Hij vertelt: “De grootste verandering is de open werkvloer. Dit maakt de werksfeer sociaal en toegankelijk. Geluidsoverlast? Dat hebben we niet! Heb je toch behoefte aan meer rust, dan zijn er genoeg mogelijkheden gecreëerd om je even af te zonderen.”

De open werkvloer maakt de sfeer sociaal en toegankelijk

Over het concept vervolgt Herman: “We vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen op het werk. We hebben met name het meubilair centraal bepaald. Daarnaast zijn de vestigingen vrij geweest om het op hun manier eigen te maken. Op iedere locatie kom je dan ook hele leuke en onverwachte dingen tegen.”

Geen receptie meer

In Eindhoven en Breda worden gasten al op een verrassende manier ontvangen. Niet meer bij een traditionele receptie, maar aan de keukentafel zelf. Direct op de werkvloer, met goede koffie binnen handbereik. Eric van Gerwen, partner vestiging Eindhoven: “Hiermee creëer je vanaf het moment van binnenkomst een prettige en informele sfeer. Dit hebben we ook doorgetrokken in een van de vergaderruimtes. Eigenlijk is het meer een woonkamer. De ruimte met zitbank en stoelen is ideaal voor gesprekken waarbij je niet veel hoeft te schrijven of een scherm nodig hebt. Zelfs sollicitanten voelen zich hier direct op hun gemak.”

Tour de France op kantoor

De verhuizing en restyling van de vestiging in Amsterdam (waar inmiddels ook Corporate Finance en IT Advisory (deels) zijn gehuisvest) is op de eerste dag ingeluid met een borrel op het bijbehorende dakterras. Met een weids uitzicht over de stad is het de ideale plek voor een lunch, overleg of kantoorborrel. Andere favoriete werkplekken zijn de bureaufietsen. Office Manager Eveline Wuite: “De twee fietsen worden regelmatig gebruikt door diverse collega’s. Met smart watches en sportapps is het ook echt een competitie aan het worden!” 

In Rotterdam nog geen fietsen, maar wel de optie om je bureau te verhogen naar sta niveau. En een koffiezetapparaat die je bestuurt vanaf een iPad. De nieuwe vestigingen kenmerken zich door open werkvloeren. Een van de weinige kamers die in Rotterdam is overgebleven, is voorzien van spotlights, audioapparatuur en een videosysteem. In deze studio worden de nieuwste video’s opgenomen voor interne en externe communicatie.

Alle verandering is even wennen. Collega’s van de vestigingen Breda, Den Bosch, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam zouden inmiddels niet anders meer willen. Wie weet volgen er nog meer locaties…

Sinds de oprichting in 1914 is Baker Tilly Berk uitgegroeid tot een organisatie met 14 vestigingen en ruim 900 medewerkers. Wil jij ook graag werken op een van onze mooie vestigingen? Kijk dan op www.werkenbijbakertillyberk.nl voor een overzicht van al onze openstaande vacatures.