Internationaal btw-advies

Btw-advies en Compliance - Internationaal btw-advies.jpg

Handelt u op internationaal niveau, dan kunnen grensoverschrijdende goederenstromen een enorme impact hebben op uw btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van goederen, het opslaan van uw voorraad, het distribueren van uw producten naar uw verkooplocaties, maar ook het verkopen van goederen aan consumenten in andere EU-landen via uw webshop. Dit geldt ook als u bepaalde diensten verricht, zoals het organiseren van een evenement in een ander land of het verrichten van digitale diensten zoals streamingdiensten aan consumenten in andere landen. Al deze activiteiten leveren, afhankelijk van uw bedrijfsmodel, btw-verplichtingen op, soms zelfs in meerdere landen. Zijn dit voor u herkenbare btw-vraagstukken? Reken dan op Baker Tilly voor het beste internationale btw-advies.

Bedrijfsmodellen

Door globalisering, commerciële trends en nieuwe afzetmarkten zijn complexe bedrijfsmodellen ontstaan. Een lokaal kantoor in een ander land, zoals een commissionair of agent, vervult in bepaalde bedrijfsmodellen een deel van de bedrijfsactiviteiten. Dit alles kan resulteren in een mix van goederentransacties, waarbij ketentransacties met meerdere opvolgende kopers eerder regel dan uitzondering zijn. Of in (digitale) diensten die met btw belast blijken te zijn in ieder EU-land waar uw afnemers wonen. In zo’n omgeving is het optimaliseren van uw btw-processen cruciaal. Wij helpen u graag met het in kaart brengen en stroomlijnen van uw goederen- en dienstenbewegingen en de btw-consequenties. Wellicht kan uw bedrijfsmodel wat betreft de btw optimaler worden ingericht.

Voorbeeld

Uw organisatie werkt met een Europees distributiecentrum in Nederland. Heeft u voldoende zicht op de importafhandeling van uw producten en de btw- en douaneregelingen? Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een zogenoemde Artikel 23-vergunning? Aan welke regels moet u tegenwoordig voldoen om het btw-nultarief toe te passen op uw leveringen aan ondernemers in andere EU-landen en daarbuiten? En wat als uw organisatie besluit ook online aan particulieren te verkopen en die goederen vanuit dit distributiecentrum ook te distribueren? En wat als u daarnaast diverse diensten verricht aan uw afnemers? Dit zijn de vragen waarbij de btw-adviseurs van Baker Tilly u graag van dienst zijn.

Wij houden u daarnaast graag op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen en nieuws op het gebied van de btw. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leest u meteen welke impact wijzigingen mogelijk op uw bedrijfsvoering hebben.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over internationaal btw-advies? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Marisa Hut
Marisa Hut Partner VAT & Customs Advisory T: 06 52 75 98 75